Kæmpe oplevelsescenter til 250 millioner kr. på vej i Vestjylland

Naturkraft har været syv år undervejs og har været et samarbejde mellem kommunen, lokale virksomheder og diverse fonde. Hvem der skal stå for at opføre det er hidtil ukendt.

Den 30.000 kvm store naturpark forventes at stå klar i 2020 og få 200.000 årlige besøgende.

Målet med Naturkraft er at få besøgende til at forstå naturens kræfter og på den måde motivere til bæredygtighed.

– Et besøg på Naturkraft skal motivere til fornyet adfærd hos de besøgende. På den måde understøtter Naturkraft målet om en bæredygtig fremtid og er altså ikke kun et lokalt vestjysk projekt, men et projekt, der taler ind i en international agenda, siger Peter Sand, der er Naturkrafts adm. direktør.

Sammen med byrådet har borgmester Iver Enevoldsen været en af de primære drivkrafter bag Naturkraft, hvilket har ført til, at kommunen har doneret 100 millioner kroner til foretagendet.

– Vores kommune er Danmarks største for kystturisme. Vi scorer imidlertid lavt på attraktioner, og dermed udnytter vi ikke det fulde vækstpotentiale inden for turismeområdet – et område som har stor betydning for den samlede økonomi i kommunen. Det laver vi om på med Naturkraft, som bliver en markant attraktion på internationalt niveau, siger Iver Enevoldsen.

Læs også: Ugen i Ejendom: De store projekters tid er tilbage – velkommen til provinsen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder