Walls og Nordkranen køber grund i Nordhavn til 12.000 kvm boligbyggeri

Det nye boligbyggeri på 12.000 kvm som konsortiet Stubkaj skal opføre i Nordhavn ligger ud mod Kronløbsbassinet, som er dét havnebassin, der adskiller Århusgadekvarteret og Sundmolen. Fra havnesiden af byggeriet er der direkte adgang til det kommende Lommevandrum, som opstår når Kronløbsøen realiseres i det nuværende havnebassin.

I kraft af placeringen ved lommevandrummet er det bestemt i lokalplanen, at byggeriets stueetage skal rumme ’vandrelaterende funktioner’. Det kan fx være ro- og kajakklub, vandsportsfaciliteter og tilknyttede restauranter og butikker.

– Det kommende byggeri får stor synlighed og vil med sin placering binde Århusgadekvarteret og Sundmolen sammen. Foruden boligdelen er det vigtigt, at der udvikles rekreative tilbud i området, og beliggenheden ved vandet er med til at gøre pladsen ud mod havnebassinet til et herligt mødested for beboere og besøgende. Jeg ser frem til at følge udviklingen, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

– Vi er stolte over at kunne være med til at arbejde med denne fantastiske placering i Nordhavn. WERK har udarbejdet et meget vellykket oplæg til bygningen, som udover en spektakulær stueetage, der på fornem vis understøtter de kommende aktiviteter på Stubkaj også indeholder nogle nyskabende boliger, siger Jørgen Nonnemann fra Walls.

Byggeriet består af en karré, der omkranser et grønt gårdrum i første sals højde med en egeskov, som er beskyttet mod vinden. Her etableres også grillpladser og opholdsarealer. Fra gårdrummet fører en skulpturel trappe direkte ned til den offentlige promenade ved lommevandrummet.

Boligerne kommer til at være mellem 70 og 140 kvm, som alle får private opholdsaltaner mod to sider i varierende bredde – fra en til to meter for hver bolig.

– Det bliver fantastisk at se huset tage form med lejligheder med altaner mod alle verdenshjørner – og ikke mindst en egeskov som bygningens hjerte. Det er et enkelt og stærkt koncept, der vil bidrage til at styrke den aktive by ved vandet og Nordhavns bæredygtige og blå profil, siger kreativ direktør Thomas Kock fra Werk.

Læs også: Tyske Hochtief og franske Vinci vinder metrobyggeri til 9,1 milliard kr.

Læs også: Finlands største pensionskæde stempler ind i Danmark med nyt hotelprojekt





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder