(Foto: Bonava)

Boligøkonomisk Videnscenter: Massivt behov for boliger i København fortsætter

Der er stor forskel på udmeldingerne om behovet for boliger i København. Mens nogle kilder nu anser nettotilflytningen for ikke at matche antallet af projektboliger, da nettotilflytningen udgjorde 1702 nye indbyggere i perioden 2014-2017, hvor der kom 5619 nye projektboliger. Men sådan tolker direktør i boligøkonomisk videncenter Curt Liliengren ikke tallene. Tværtimod er der ifølge ham ikke nok projektboliger.

 

Grafik: Estate Media. Se hele artiklen om befolkningsudviklingen i Danmarks store byer i Estate Magasin nr. 5 her

 

– Københavns befolkning vokser således, og den vokser i høj grad i de boligsøgende aldersklasser. Hertil kommer, at København har en meget høj andel af singler. Når befolkningen i højere grad lever som singler fremfor som par, så vil en given befolkningstilvækst medføre en relativt større vækst i boligbehovet. Hertil kommer, at gennemsnitsalderen i København er den laveste for nogen dansk kommune. Da yngre singler søger mindre boliger, og i høj grad udlejningsboliger, så er efterspørgselspresset stort for denne type bolig i øjeblikket, siger Curt Liliengren.

Læs også: Nettotilflytning til København matcher ikke det store antal projektboliger





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder