Glæde hos H+Arkitekter efter ny rammeaftale med Københavns Universitet

H+Arkitekter har genvundet rammeaftalen om teknisk rådgivning og bistand vedrørende arkitektarbejder for Københavns Universitet SUND.

– Vi har været rammeaftalerådgiver for Københavns Universitet SUND de sidste fire år. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Københavns Universitet, og vores drømmescenarie var at fortsætte de næste fire. Det er nu virkelighed, og glæden på hele tegnestuen var enorm, da nyheden tikkede ind, siger partner i H+Arkitekter, Rasmus Klausen.

Området dækker ca. 325.000 kvm forsknings- og undervisningsfaciliteter i international klasse og løber frem til 2022. Formålet med aftalen er, at Københavns Universitet hurtigt kan indgå aftale om rådgivning og bistand i forbindelse med byggearbejder og over tid opbygge et tæt samarbejde mellem universitetet og rådgiveren.

– Vi kan som rådgiver reagere hurtigt, da vi kender området, brugerne, driften og universitetet. Det er en stor fordel, der betyder, at vi kan gå direkte til opgaven og lægge kræfterne i de konkrete løsninger, siger rammeaftalekoordinator Sammy Kiraz fra H+Arkitekter.

Københavns Universitet SUND rummer bl.a. Panum Instituttet, Mærsk Tårnet,Teilumbygningen og Universitetsparken (Farma). Som arkitekt kommer man i berøring med et meget bredt udsnit af opgaver, lige fra hyper komplicerede forsknings- og undervisningslaboratorier til indretning åbne studieområder, lydregulerede læsesale og velfungerende kantiner. Alt sammen uden at forstyrre forskning og undervisning.

– Et eliteuniversitet som Københavns Universitet skal kunne fortsætte uforstyrret af de forskellige opgaver, vi laver. Det kræver et særligt forhåndskendskab til universitetsområdet, så man kan balancere et effektivt byggeprojekt med de forhold, der er gældende på universitetet og de forskellige institutter, siger Rasmus Klausen.

Samtidig skal der skabes løsninger til rigtig mange forskellige behov, og i et internationalt forsknings- og undervisningsmiljø er kravene høje, også til de arkitektoniske løsninger.

– Arkitektarbejder på universitetsområdet er en særlig disciplin, og at vi får lov at fortsætte på SUND beviser – også for os – at vi formår at omsætte den viden, vi har i de rigtige løsninger og på den rigtige måde, som besvarer de behov og krav, Københavns Universitet stiller, siger Rasmus Klausen.

Det er tredje gang i træk, H+Arkitekter vinder en rammeaftale for Københavns Universitet. I 2009-2013 var tegnestuen arkitektrådgiver på Søndre Campus, kendt som KUA. I 2014 vandt H+Arkitekter rammeaftalen for SUND, som løber frem til 2018, hvor den nye aftale træder i kraft.

Den nye rammeaftale løber frem til 2022.

Læs også: Dissing+Weitling lander rammeaftale på 450.000 kvm med Københavns Universitet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder