(Foto: Greve Erhvervscenter)

Endelig et stort moderne logistikcenter på vej i Københavnsområdet

Med stigende efterspørgsel på moderne logistikfaciliteter i hele Danmark bliver GDC budt hjerteligt velkommen på markedet. Den centrale beliggenhed i Greve er et hotspot for mange store virksomheder med transport til og fra hovedstadsområdet.

– Området syd for hovedstaden er et centralt knudepunkt, fordi vi her har den store transportkorridor, som både binder Øresundsregionen sammen og rækker videre ud mod Skandinavien og sydpå mod Tyskland og resten af Europa, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

I løbet af det sidste år er tomgangen for logistikejendomme skrabet bunden i Københavns omegn, og området skriger på nye faciliteter.

– De tilbageværende, tomme bygninger er hovedsageligt ældre ejendomme, måske fra 1950’erne og 1960’erne. I dag efterspørger virksomhederne moderne og effektive bygninger med stor loftshøjde, med læsseramper og med god udvendig plads til fx modulvogntog. Derfor har kommunerne vest for København brug for at få bygget nyt til logistik, lager og produktion, siger Regitze Lund, associeret partner og seniorrådgiver med ansvar for logistik i mæglerhuset Newsec Egeskov & Lindquist.

Der har været stor interesse for projektet fra udenlandske investorer, og bygherre er nu endt med at blive belgiske MG Real Estate. De har bl.a. hjulpet virksomheder som TCR og FedEx ind i Danmark.

Interessen for GDC er udtryk for stærk tendens i investeringsniveauet på ejendomsmarkedet i Danmark. Det understøtter en ny analyse fra verdens førende erhvervsejendomsmægler, CBRE.

– Storkøbenhavn er fortsat det mest efterspurgte investeringsområde i landet, og især interessen fra store udenlandske investorer så som MG Real Estate er stigende. I øjeblikket oplever vi efterspørgsel på industri- og logistikejendomme på et niveau, hvis lige vi ikke har oplevet i Danmark i syv år. Der er et stort behov for moderne og såkaldte intelligente varehuse som GDC, der vil passe perfekt til fx e-handelsvirksomheder og medicinalbranchen, siger Michael Glud, CBRE.

Netop den støt stigende e-handel sætter krav til flere og større lagerfaciliteter. Ifølge Eurostat er de nordiske forbrugere i top 4, når det kommer til online shopping, og kurven går opad.

– Den skarpe online konkurrence og forbrugernes forventning til dag-til-dag levering sætter høje krav til forsyningskæderne bag e-handel, siger Michael Svane.

Styrken ved netop GDC er beliggenheden og en avanceret og fleksibel lagerløsning med masser af plads og mulighed for at udvide, når det er nødvendigt, hvilket passer perfekt til e-handelsvirksomheder. CBRE er i dialog med en række mulige lejere og forventer, at de 100.000 m2 fordeles på cirka 10 virksomheder.

Attraktiv kommune Udviklingen af GDC sker i tæt samarbejde med Greve Kommune. Kommunen gør en stor indsats for erhvervslivet, og byggeriet af det nye logistikcenter sker i et område, der allerede huser virksomheder som Blue Water Shipping, Top Toy, H&M, L’Oréal og Prime Cargo.

– I løbet af de sidste par år har vi oplevet massiv vækst i beskæftigelsen i kommunen. Både investorer og virksomheder retter blikket mod Greve, og det nye GDC understøtter vores allerede stærke position inden for transport og handel, siger Tina Charlotte Koeffoed, erhvervs- og turistchef i Greve Kommune.

Byggeriet af GDC, der ligger på en 230.000 kvm stor grund, starter i begyndelsen af 2018 og forventes afsluttet med udgangen af 2018.

Læs også: Laveste antal tomme logistikejendomme i otte år





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder