Advokat Uffe Nørgaard, direktør for Danske Udlejere Michael Preetzmann og advokat Peter Gerken

Danske Udlejere oplever enorm interesse for hvidvaskningslov og databeskyttelse

Internettet flyder med data som kan kopieres eller stjæles af kriminelle med store menneskelige og økonomiske konsekvenser til følge. EU’s databeskyttelsesforordning, som træder i kraft d. 25. maj 2018, udstikker regler for, hvorledes mæglere, advokater og virksomheder generelt skal omgås de store mængder af informationer, som ligger i virksomhederne.

– Ejendomsbranchen er også nødt til at sætte sig grundigt ind i de nye regler fra juni 2017 i hvidvaskloven. Det er ikke nok bare at være bekendt med kontantforbuddet. Begreber som kundekendskabsprocedure og risikovurdering og risikostyring indgår som meget vigtige elementer i loven, og som virksomhederne skal forholde sig til, siger Michael Preetzman, der er direktør i Danske Udlejere.

I september og oktober gennemførte Danske Udlejere tre kurser omhandlende EU’s databeskyttelsesforordningen og de nye hvidvaskregler, hvor 240 repræsentanter fra ejendomsbranchen var mødt op for at høre advokat Uffe Nørgaard og advokat Peter Gerken fra advokatfirmaet Innova fra Aarhus forklare de nye love.

– Underviserne havde på forhånd lovet at tilrettelægge undervisningen, så den svar rettet mod ejendomsbranchen og de efterfølgende kommentarer fra de fremmødte var udelukkende positive. Alene antallet af kursister vidner om, at de danske ejendomsaktører tager udfordringerne alvorligt, siger Michael Preetzman.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder