Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet moderne rammer. Foto: Bygningsstyrelsen

Niels Bohr-bygning forsinkes og fordyres kraftigt

Det spanske entreprenørselskab Inabensa blev i 2014 hyret til at installere vvs og ventilation på det teknisk komplicerede byggeri af Niels Bohr-bygningen, men blev i februar 2017 fyret på grund af kvalitetssvigt og tabt tillid. Bravida og Aarsleff blev hyret til at rette op på skaderne, men ekstraregningen forventes at blive meget stor.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har ifølge Politiken orienteret Folketinget om at projektets totaludgift skal øges betydeligt. Samtidig får sagen den konsekvens, at den fremtidige lejer, KU’s natur- og biovidenskabelige fakultet – der allerede skulle være flyttet ind nu – ikke ved, om de i sidste ende kommer til at flytte ind i den nye bygning.

– Vi ved ikke andet, end at det bliver meget forsinket, og at regningen bliver stor. Det er ubehageligt for universitetet, og forsinkelsen påvirker os markant i den internationale konkurrence om at få flere kloge hoveder til Danmark, siger vicedirektør Anders Boe Hauggaard, der er ansvarlig for bygningsområdet ved KU til Politiken.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen blev påbegyndt sommeren 2014 og bliver på 52.000 kvm, eller hvad der svarer til ca. 240 fodboldbaner. Det er et af de største byggerier, som Bygningsstyrelsen har bygget for staten. Det hidtidige budget er på 1,6 milliarder kr., der primært finansieres via Folketingets bevilling i 2010 på 6 milliarder kr. til at sikre moderne og teknologisk avancerede laboratorier til forskning i verdensklasse på de danske universiteter.

– Det teknisk meget avancerede byggeri kræver et vedvarende og tæt samarbejde. Her har samarbejdet om brugen af performancetesten mellem de tekniske projektledere på Københavns Universitet, installationsentreprenørerne og Bygningsstyrelsens projektansvarlige været ekstraordinært godt og værdiskabende. Der er opbygget ny fælles viden og skabt synergi, ligesom samspillet i mange situationer har været en forudsætning for at lykkes med at installere de teknologisk avancerede anlæg. Jeg har derfor stor tillid til, at de tekniske installationer og bygningen fungerer, når brugerne flytter ind næste år, sagde Gyrithe Saltorp i forbindelse med rejsegildet i april 2016.

Nu forventer Bygningsstyrelsen ikke, at byggeriet står færdigt før 2019.

Læs også: Bravida og Aarsleff skal rydde op efter spansk entreprenør på Niels Bohr-bygning

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder