Arkitektgruppen og NREP afslutter 50.000 kvm karrebyggeri i Ørestad Syd

Onsdag afholdte Arkitektgruppen og NREP rejsegilde på det fælles boligprojekt, Nordhuset, som står færdig sommeren 2018. Nordhuset består af 125 lejeboliger samt 710 kvm erhverv. De fleste af lejlighederne med enestående udsigt over fælleden samt et stort fælles lokale på 115 kvm til ejendommens beboere.

Årstidernes Arkitekter har tegnet ejendommen, og Ingeniørfirmaet Henry Jensen er rådgivende ingeniør på byggeriet. Projektet er en del af det omfattende samarbejde mellem NREP og Arkitektgruppen.

– Nordhuset er et flot punktum på karréen i Ørestad Syd, hvor vi har arbejdet kontinuerligt siden 2010. Vi har mange store projekter i Køge, Odense, Horsens og ikke mindst i København, hvor vi er meget aktive, men dette er samlet set det største projekt i Arkitektgruppens historie, og jeg er meget stolt over det færdige resultat, hvor der er skabt god sammenhæng mellem ejer-, leje- og almene boliger, siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.

Karrébyggeriet ligger i Ørestad Syd med 8-tallet på den ene side og direkte adgang til fælleden. Karreen består af i alt fem etageejendomme samt 36 rækkehuse; Stepperne, som var det første byggeri, der blev sat i gang tilbage i 2010.

Samlet set er der opført cirka 50.000 kvm fordelt på 479 boliger og dertil ligeledes erhverv. Blandt ejerne af ejendommene er det almene boligselskab AAB, ejendomsselskabet Balder, Arkitektgruppen/NREP samt private boligejere.

Derudover er der opført et parkeringshus under karréen som totalentreprise for By & Havn, som netop er åbnet op med 294 nye parkeringspladser til området. Det er arkitektfirmaet Vandkunsten, der har lavet planen for karréen.

Læs også: NREP og Arkitektgruppen udvider samarbejde – har nu projekter til 3,4 milliarder kr. sammen

Læs også: NREP og Arkitektgruppen bygger 20 rækkehuse af genbrugsmaterialer i Ørestad Syd





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder