Politikere vil flytte Ørestad Fælled-byggeri til fredet område

En frø har nu forårsaget oprørte politiske vande i København. Siden 1992 har det været kendt, at myndighederne ville udstykke et hjørne af Amager Fælled for at finansiere Københavns Metro. Men det var først da byggeriet nærmede sig begyndelsen, at det gik op for naturelskere, at ‘unik’ natur ville forsvinde for bestandigt.

Heriblandt den spidssnudede frø, der holder til i det hjørne af Amager Fælled, hvor Ørestad Fælled skulle rejses, og massive vedholdende protester, der har haft held til at få fat i medierne og nu også overborgmester Frank Jensen, der indtil nu har holdt fast i at Ørestad Fælled skulle bygges, der hvor den var planlagt.

– Nu planlægger vi ikke længere med at bygge der, hvor vi havde planlagt det. Nu planlægger vi at bygge et andet sted, siger han til DR.

Der undersøges nu at bygge på et område langs Vejland Allé i nærheden af et vandrehjem, hvor man havde planlagt en campingplads. I dette område lå der en losseplads, hvilket gør at det har klassificeringen forurenet, mens det planlagte område for Amager Fælled er en gammel strandeng. Det paradoksale er, at området med lossepladsen er fredet, mens strandengen ikke er det.

Folketinget skal således først sige god for at ophæve fredningen, inden et byggeri kan sættes i gang.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder