(Foto: COWI)

COWI skal tegne norsk metroprojekt til milliarder

Fornebubanen er Oslos største transportprojekt i mere end 20 år, og det bliver COWI, der i samarbejde med norske Multiconsult skal levere al rådgivning og designarbejde til det store infrastrukturprojekt, som kommer til at løbe 8,2 kilometer fra forstaden Fornebu til Majorstuen i centrum.

Der skal bygges seks nye stationer og rejsetiden bliver cirka 12 minutter fra Fornebu til Majorstuen.

– Vi er stolte af at skulle designe Fornebubanen, som er et spændende og vigtigt projekt. Vi skal udover de klassiske civilingeniørleverancer og tunnelkompetencer også yde rådgivning blandt andet inden for vand og miljø. Det understreger, at vi kan levere samtlige services på store og komplekse infrastrukturprojekter, siger Lars-Peter Søbye,
CEO i COWI.

COWI vinder med et design, der giver dagslys helt ned på perronen, en gedigen erfaring med omfattende metroprojekter i København, Doha og Athen og evnen til at levere alle services til Fornebubanen. Den nye metro omfatter seks nye stationer, metrolinjen og projektering af det underjordiske vedligeholdelsescenter i Fornebu.

Som en del af teamet med COWI og Multiconsult er Metroselskabet i København med som specialkonsulent til Fornebubanen. Metroselskabets er med for at skabe merværdi, involvere interessenter og udvikle samlede løsninger. Københavns Metro er blevet kåret som verdens bedste metrosystem to gange.

– Det er et afgørende projekt for COWI, fordi det understreger vores position som førende rådgiver på metroprojekter. Vi har både erfaringen og de dygtigste medarbejdere, og det bliver anerkendt i markedet. Projektet er udfordrende og meget stort, men det vil betyde en enorm forskel for mobiliteten i Oslo, og det vil bidrage væsentligt til udvikling af byområder, siger Knud Erik Christensen, Senior Market Director I COWI.

COWI er verdens tredjestørste rådgiver inden for tunnelprojektering og blandt verdens førende rådgivere på metroprojekter. Sammen repræsenterer COWI og Multiconsult det største metro-, geofaglige-, og konstruktionstekniske ingeniørmiljø i Skandinavien.

Læs også: Cowi: Højere overskud men lavere overskudsgrad





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder