(Foto: Henning Larsen og Tredje Natur)

Første spadestik på AP Pensions milliardsatsning i Vinge

Det store smil var fremme, da der mandag den 11. september blev taget første spadestik til centrum i den nye bæredygtige by Vinge. Både projektets entreprenør og investor ser frem til at gøre Vinge Centrum til virkelighed.

I juni 2017 indgik Frederikssund Kommune aftale med AP Pension med MT Højgaard som kontraktpart om etableringen af Vinge Centrum. De to firmaer blev i efteråret prækvalificerede til den store udviklingsopgave.

– Projektet i Vinge er et af de mest spændende, vi har været del af i nyere tid. Takket være vores tidlige inddragelse og samarbejde med Frederikssund Kommune, AP Ejendomme og de øvrige parter tror vi på, at vi kan udtænke og indarbejde de mest attraktive løsninger for Vinges beboere at leve og arbejde i i fremtiden, siger Jesper Nordby, der er koncerndirektør i MT Højgaard.

MT Højgaards betingede entreprisekontrakter har en samlet værdi af 590 millioner kr.

Frederikssunds kommune regner med at Vinge-projektet vil få indbyggertallet i byen til at stige med 20.000. Projektet forventes at stå færdigt i 2021.

Omkring 150 borgere var mødt frem for at overvære og deltage i det første spadestik i det område, der om få år vil byde på bygninger i op til otte etagers højde og en helt ny S-togsstation. Sammen med medlemmer af Frederikssund Byråd kunne borgerne også være med til at svinge spaden, og der blev således taget mange ”første spadestik” på det sted, hvor den kommende nye adgangsvej til Vinge C – Boulevarden – skal ligge.

– Med dagens spadestik begynder vi for alvor at virkeliggøre visionen om Vinge C. I dag lyder det egentlige startskud til et meget ambitiøst projekt, som kommer til at danne rammerne for unge og ældre samt små og store virksomheder. Om ikke alt for længe vil Vinge C være en by, der uden tvivl bliver et nyt knudepunkt i området. Jeg er stolt over, at vi i AP Pension i et langsigtet samarbejde med kommunen etablerer bygningerne i Vinge, siger direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Realiseringen af Vinge Centrum omfatter blandt andet etablering af 150.000 etagemeter byggeri i op til otte etagers højde, der skal give et højt og tæt bycentrum med masser af natur mellem bygningerne. Der skal etableres både eje- og lejeboliger, erhvervslejemål, detailhandel og byggeri til offentlige formål. Centralt i Vinge kommer en ny S-togsstation til at blive den transportmæssige livsnerve, som vil give Vinges kommende indbyggere en transporttid til København på kun ca. 40 minutter.

Masterplanen for Vinge er designet af Henning Larsen Arkitekter, Tredje Natur, EFFEKT, MOE og Marianne Levinsen.

Den nye S-togsstation med tilhørende landskabsbro ventes at være færdig i slutningen af 2019.

Læs også: AP Pension og Frederikssund Kommune indgår aftale om etablering af Vinge Centrum





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder