Verdenskongres for arkitekter kommer til København i 2023

Afgørelsen om, at København bliver vært for kongressen faldt lørdag nat dansk tid i Seoul, hvor kongressen for 2017 netop er afsluttet.

Det er et enestående samarbejde mellem Akademisk Arkitektforening, Realdania, Udenrigsministeriet og Wonderful Copenhagen, der nu trækker verdens arkitekter til København. Kongressen vil, med dens ambitiøse tema ”Sustainable Futures”, drøfte arkitekters bidrag til FNs verdensmål. Det er første gang kongressen kommer til Skandinavien, og det vækker stor begejstring hos Natalie Mossin, formand for Akademisk Arkitektforening, som siger:

– Vi er stolte over, at valget er faldet på København og glæder os til at byde alverdens arkitekter velkommen til Norden i 2023. Som arkitekter har vi meget at bidrage med til realiseringen af FNs 17 Sustainable Development Goals, og det vil vi arbejde på at vise frem mod og på kongressen sammen med vores partnere. Nordisk arkitektur, landskab, planlægning og design har meget at byde på, og vi ser frem til denne anledning til at dele viden og resultater med fagfæller fra hele verden. Beslutningen om at arbejde med bæredygtighedsmålene er ikke alene en sejr for de Nordiske lande, men også en sejr for UIA.

Det har da også allerede udløst stor glæde både på de sociale medier hos mange brancheaktører og hos de involverede parter, at det blev offentliggjort, at arkitekternes verdenskongres kommer til København i år 2023. En af dem, der glæder sig er Rambøll, der ser en unik mulighed for at vise, hvordan der blandt andet arbejdes med bæredygtig byudvikling i Danmark, og hvordan vi kan eksportere de grønne løsninger til andre byer verden over.

Rambøll har sammen med Arkitektforeningen, Wonderful Copenhagen, Realdania og flere andre virksomheder arbejdet for at få den prestigefyldte kongres til København. København var oppe mod Antalya, Baku og Lausanne. Valget af København som værtsby i 2023 blev annonceret på dette års kongres, der fandt sted i Seoul.

– Det er en fantastisk mulighed for at vise dansk arkitektur og dansk knowhow inden for design af bæredygtigt byggeri. I Rambøll arbejder arkitekter og ingeniører side om side, hvilket giver smidige processer i designfasen, der gør det langt nemmere for ikke mindst bygherre, som kun skal forholde sig til én rådgiver. Den form for integreret design har uden tvivl betydning for projekternes kvalitet og bygbarhed, og dét at samle fagligheder bliver stadig mere udbredt særligt i Norden. Værdien ved den tilgang – og i det hele taget den brancheglidning vi ser i disse år – er blot et aspekt, som det vil være interessant at benytte kongressen til at adressere. Derudover er der åbenlyst tale om en unik mulighed for at indgå nogle relationer, som forhåbentligt kan generere faglig udvikling og forretning på længere sigt, siger Group Executive Director for Byggeri, Lars Riemann, Rambøll.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder