Kilde: CBRE.

150.000 kvm. erhverv er på vej i markedet frem mod 2019

Erhvervsbyggeriet er fortsat kun langsomt på vej frem. I 2016 blev der færdiggjort 110.000 kvm. i det københavnske marked, men frem mod 2019 forventes kun yderligere 110.000 kvm. færdiggjort ifølge en ny rapport fra CBRE.

– En række projekter kan blive færdiggjort i de kommende 24-36 måneder, hvis projekterne finder de rette lejere. Fra en lejers synsvinkel kan det i dagens marked være rigtig udfordrende at forpligte sig til et så langsigtet perspektiv. Derfor ser vi en mulighed for, at vi står overfor at flere udviklere vil begynde at bygge spekulativt, påpeger CBRE.

Der er allerede ved at udvikle sig et flaskehalsproblem med et ret begrænset udvalg af muligheder for større domicillejere.

Investorer er der til gengæld ikke mangel på, og CBREs tal følger da også de øvrige mægleres, der også peger mod et rekordår i 2017 efterfølgende rekordåret 2016. I årets andet kvartal blev der investeret 15,4 milliarder kr. i ejendomsmarkedet i Storkøbenhavn, viser de foreløbige tal fra CBRE, som fastslår, at væksten dermed er 21 procent højere målt i forhold til Q2 2016.

Kigger man isoleret på kontormarkedet var den totale investeringsvolumen i Q2 i år på 3,8 milliarder kr., svarede til 24 procent af den samlede investeringsvolumen. Til gengæld sker der ikke meget med lejepriserne.

– På lejemarkedet for kontorer ligger prisen i regionen nu på omkring 1600 kr. per kvm. per år, og på de allerbedste kontorer i for eksempel havneområdet koster det 1800 kr. CBRE forventer, at priserne er stabile på det niveau på kort sigt men med mulighed for en stigning på lidt længere sigt. For lejerne er det beliggenhed, fleksibilitet, effektivitet og adgang til mødelokaler og kantine, der er helt afgørende for at binde sig til et lejemål, påpeger CBRE.

Læs også: CBRE: Antallet af ledige kontorer i København falder for fjerde kvartal i træk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder