Rune Kilden modtager det Gyldne Søm.

Rune Kilden får Byggesocietetets Det Gyldne Søm

Årets modtager af Byggesocietetets hæderspris Det Gyldne Søm er byudvikler og iværksætter Rune Kilden, der så sent som i sidste uge var en af talerne på Ejendomsdagene og nomineret til Estate Media prisen som årets forbillede. Rune Kilden har de seneste år slået sit navn fast med forvandlingen af Aarhus Ø.

– Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Rune Kildens mangeårige arbejde med byudvikling i Aarhus. Udover ikoniske byggerier som Lighthouse og Pakhusene på Aarhus Ø, har han med sin forståelse for at skabe liv mellem husene forvandlet byens havneområde til en attraktiv bydel, siger landsformand i Byggesocietetet Tony Christrup.

Og netop det byggede miljø og vigtigheden af at skabe liv mellem husene er kendetegnende for Rune Kildens udviklingsprojekter. Den århusianske iværksætter har tidligere arbejdet med midlertidig udnyttelse af byens rum som et strategisk værktøj til at gøre en ny bydel attraktiv. Og med projekterne på Aarhus Ø, må han siges at være lykkedes.

– Aarhus er en by med en nyvunden selvforståelse og en tro på fremtiden, hvor imponerende bygningsværker, betagende arkitektur og et spirende byliv præger bybilledet. Rune Kilden har med sine visioner for udviklingen af Aarhus om nogen været med til at bringe den selvforståelse tilbage, siger Tony Christrup.

I forbindelse med modtagelsen af prisen sagde Rune Kilden:

– Jeg tror tiden er meget moden til, at vi sætter fokus på, at byudvikling er en teamsport. De bedste projekter bliver skabt i samspillet mellem dygtige rådgivere, kommunerne og en bygherre, der sætter det rigtige hold. Derfor er jeg ekstra stolt af at modtage denne pris, der sætter fokus på netop min rolle som bygherre i projekterne.

Byggesocietetet er en netværksorganisation med mere end 1.500 medlemmer på tværs af segmenter og geografi i bygge- og ejendomsbranchen. Siden 1979 har Byggesocietetet uddelt Det Gyldne Søm til en person, virksomhed eller institution, som har bidraget positivt til udviklingen i bygge- og ejendomsbranchen. Sidste år gik prisen til Køge Kommune for i tæt samarbejde med lokale aktører at have søsat adskillige udviklingsprojekter til gavn for byens borgere, erhvervsliv og vækst i hele regionen. Tidligere er prisen gået til adskillige profiler i bygge- og ejendomsbranchen og som Rune Kilden allerede har skrevet på sin facebook-profil:

– Med prisen kommer jeg i øvrigt i fint Aarhus-selskab med Olav de Linde, Arkitektskolen i Aarhus og Kurt Thorsen

Læs også det store eksklusive interview med Rune Kilden og få hele baggrunden for, at han er i spil til Det Gyldne Søm i den seneste udgave af Estate Magasin

Læs også Køge fik det Gyldne Søm

Læs også Roskilde Festival får det Gyldne Søm

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder