Estate Media –

Nyheder – Danmark

Det er udsnit 4, der dækker over den kommende bydel Ørestad Fælled Kvarter (foto: PensionDanmark)

By & Havn og PensionDanmark skal udvikle 178.000 etagemeter i Ørestad Fælled Kvarter

Pensionskasser har i de seneste år investeret massivt i den danske boligmasse. Nu investerer PensionDanmark med et nyt projektselskab i en hel bydel. Sammen med By & Havn skal de udvikle Ørestad Fælled Kvarter, som om 10 år forventes at brede sig over 178.000 etagemeter.

Martin Burlund

torsdag 24. august 2017 9:56

By & Havn og PensionDanmark har indgået en aftale om at etablere et projektselskab med ligeligt ejerskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter de kommende 10 år. Aftalen er betinget af, at PensionDanmark gennemfører en tilfredsstillende ”due dilligence” vedrørende jordbundsforhold og masterplan, samt at Københavns Kommune vedtager en endelig lokalplan for området.

Projektselskabet forventer, at der bliver ca. 178.000 etagemeter bolig i Ørestad Fælled Kvarter. 75 procent  af boligerne vil bestå af private udlejningsboliger og ejerboliger, som projektselskabet forventer at opføre, mens 25 procent vil være almene boliger. Hertil kommer parkering og kommunale institutioner.

Projektselskabet har været i dialog med flere almene boligselskaber, da det er vigtigt for selskabet, at det kommende kvarter får en blandet beboersammensætning. Når Ørestad Fælled Kvarter er opført, vil selskabet overgå fra at være bygherre til at varetage udlejning og salg af boliger. Dermed kommer selskabet til at stå for udviklingen af hele bykvarteret. Ved at stifte et selskab, der tager hånd om den samlede byudvikling, kan der i højere grad tages ansvar for og hånd om at opfylde byudviklingens mål og visioner.

Kvarteret udvikles som et bæredygtigt boligområde i samspil med naturen. Den omgivende natur trækkes som landskabskiler ind mellem boligerne, så beboerne får direkte kontakt med landskabet. De naturlige plantesamfund søges beskyttet, flyttet og bevaret undervejs i byggeprocessen for senere at kunne indgå som en del af bynaturen i Ørestad Fælled Kvarter. Der vil være begrænset biltrafik i kvarteret, og boligernes facader beklædes med naturmaterialer som f.eks. sten, tegl og træ.

PensionDanmark har siden 2012 øget investeringerne i ejendomme med fokus på bæredygtigt byggeri, og her lå muligheden for at investere i Ørestad Fælled Kvarter i lige linje med ejendomsstrategien.

– Der er tale om et interessant bykvarter af høj kvalitet og med en god beliggenhed i Ørestad mellem metro og natur. Det er sjældent, der opstår en mulighed for at investere i en hel bydel, der tilmed har et bæredygtigt tankesæt, og vi er meget glade for at blive en del af projektet. Det er en stor investering, der forventes at give et stabilt langsigtet afkast til vores medlemmer, give god beskæftigelse i byggefasen og levere boliger af høj kvalitet til almindelige familier, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Læs også Nyt Scandic-hotel på Kalvebod Brygge koster 1,5 milliarder

Kommentarer

Seneste nyt

Salg af boliger i Hørsholm-projekt sat på pause efter klagesag

Pluss, Projektudvikling, Bolig / onsdag 5. august 2020

Dansker bliver formand for global organisation

Pluss, Virksomheder og mennesker / onsdag 5. august 2020

Nu kommer Amazon tæt på

Nordisk, Retail / onsdag 5. august 2020

Lukker 13 butikker

Retail / onsdag 5. august 2020

Citymægler dropper fysisk butik og går online

Pluss, Digitalisering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

Nyt Heimstaden-byggeri kan gå i gang

Aarhus, Byggeri, Byudvikling / tirsdag 4. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland