Det er udsnit 4, der dækker over den kommende bydel Ørestad Fælled Kvarter (foto: PensionDanmark)

By & Havn og PensionDanmark skal udvikle 178.000 etagemeter i Ørestad Fælled Kvarter

By & Havn og PensionDanmark har indgået en aftale om at etablere et projektselskab med ligeligt ejerskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter de kommende 10 år. Aftalen er betinget af, at PensionDanmark gennemfører en tilfredsstillende ”due dilligence” vedrørende jordbundsforhold og masterplan, samt at Københavns Kommune vedtager en endelig lokalplan for området.

Projektselskabet forventer, at der bliver ca. 178.000 etagemeter bolig i Ørestad Fælled Kvarter. 75 procent  af boligerne vil bestå af private udlejningsboliger og ejerboliger, som projektselskabet forventer at opføre, mens 25 procent vil være almene boliger. Hertil kommer parkering og kommunale institutioner.

Projektselskabet har været i dialog med flere almene boligselskaber, da det er vigtigt for selskabet, at det kommende kvarter får en blandet beboersammensætning. Når Ørestad Fælled Kvarter er opført, vil selskabet overgå fra at være bygherre til at varetage udlejning og salg af boliger. Dermed kommer selskabet til at stå for udviklingen af hele bykvarteret. Ved at stifte et selskab, der tager hånd om den samlede byudvikling, kan der i højere grad tages ansvar for og hånd om at opfylde byudviklingens mål og visioner.

Kvarteret udvikles som et bæredygtigt boligområde i samspil med naturen. Den omgivende natur trækkes som landskabskiler ind mellem boligerne, så beboerne får direkte kontakt med landskabet. De naturlige plantesamfund søges beskyttet, flyttet og bevaret undervejs i byggeprocessen for senere at kunne indgå som en del af bynaturen i Ørestad Fælled Kvarter. Der vil være begrænset biltrafik i kvarteret, og boligernes facader beklædes med naturmaterialer som f.eks. sten, tegl og træ.

PensionDanmark har siden 2012 øget investeringerne i ejendomme med fokus på bæredygtigt byggeri, og her lå muligheden for at investere i Ørestad Fælled Kvarter i lige linje med ejendomsstrategien.

– Der er tale om et interessant bykvarter af høj kvalitet og med en god beliggenhed i Ørestad mellem metro og natur. Det er sjældent, der opstår en mulighed for at investere i en hel bydel, der tilmed har et bæredygtigt tankesæt, og vi er meget glade for at blive en del af projektet. Det er en stor investering, der forventes at give et stabilt langsigtet afkast til vores medlemmer, give god beskæftigelse i byggefasen og levere boliger af høj kvalitet til almindelige familier, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Læs også Nyt Scandic-hotel på Kalvebod Brygge koster 1,5 milliarder

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder