Peter Damgaard Jensen, adm. direktør PKA (Foto: PKA)

Danske pensionsselskaber investerer massivt i afrikanske infrastrukturprojekter

De danske pensionsselskaber PensionDanmark, PKA og Lægernes Pension er gået sammen med A.P. Møller Holding om en fond, der skal investere massivt i infrastruktur i Afrika.

Investeringerne, der indtil videre består af tilsagn om 550 millioner USD, skal understøtte bæredygtig økonomisk vækst i regionen samtidig med, at investorerne opnår en attraktiv forrentning af deres kapital.

Efter årevis med bl.a. stigende illegal indvandring fra det afrikanske kontinent, vil de danske pensionskasser gerne være med til at sætte en prop i det afrikanske problem. Så længe der venter en gulerod for enden.

– Jeg tror på det koncept, der hedder profit for purpose. Man skal investere for at lave et afkast, men samtidig skaber noget, der er til hjælp. Det er klart at skabe infrastruktur og arbejdspladser lokalt, er det der hjælper, siger Kim Fejfer fra A.P. Møller Capital, der skal varetage fondens investeringer.

Fokus bliver på landene Egypten, Marokko, Etiopien, Kenya og Tanzania, Sydafrika, Nigeria, Ghana, Elfenbenskysten og Senegal.

I første omgang bliver der primært kigget på de forskellige landes energisektorer, veje og lufthavne.

Kim Fejfer vil ikke offentligt sige, hvilket afkast, der forventes, men at dette er afstemt investorerne imellem.

– Det tætteste jeg kan komme på det er at det – risici taget i betragtning – er et meget attraktivt afkast, siger han.

Fonden har en forventet levetid på 10 år og en målsætning om at foretage 10-15 investeringer. Efter de første tilsagn vil fonden være åben for yderligere danske og internationale investorer i de næste 12 måneder. Ambitionen er at opnå et samlet kapitaltilsagn på USD 1 mia.

– Mange afrikanske lande er inde i en positiv udvikling med høj vækst, en ung befolkning og stadigt mere stabile politiske systemer. Men der mangler kapital, og der mangler solide infrastrukturinvesteringer, og vi ser gode muligheder for både at være med til at fremme udviklingen og få et godt afkast til PKA’s medlemmer, siger Peter Damgaard Jensen.

Fonden bliver administreret af A.P. Møller Capital, som er et datterselskab til A.P. Møller Holding. A.P. Møller Capital består af et team ledet af fire partnere: Kim Fejfer, Lars Reno Jakobsen, Jens Thomassen og Joe Nicklaus Nielsen, der alle har stor industri- og investeringserfaring kombineret med et signifikant netværk i Afrika.

basal inffra så er der forbedre den infrastruktur der findes – rent vand – elektricitet, kommunikation – vi forventer en positiv økonomisk vækst – rige på råvarere mineraler landbrugsjord. Det vi gerne vil være med til det er at investere lokalt – energi – powergeneration – fokus på lufthavne – veje distributionsinfra struktur.

 

 

Egypten, Marokko – Etiopien, Kenya og Tanzania, Sydafrika, Nigeria, Ghana, Elfenbenskysten og Senegal. Det er alle sammen lande, hvor vi som team har erfaring med at drive forretning og hvor vi tidligere har været med til at investere gode relation med lokale partnere.

Overordnet set for fonden afstemt med investorer. Forskellige kalkulerede risici.

Når man tager risici – attraktivt afkast for vores in





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder