Stigninger på over 50 procent: Flere flytter i lejlighed i provinsen

Boligsiden.dk har opgjort lejlighedssalget i landets største kommuner uden for København. Og tallene viser, at der er sket en stigning i salget i 17 ud af de 20 største i første halvår af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år.

– Det er nyt, at vi ser stigninger omkring og over 50 procent i byer som Esbjerg, Horsens, Vejle, Silkeborg, Fredericia og Slagelse. Og med Sønderborg som den helt store topscorer med et salg, der er mere end fordoblet. Stigningerne i Aarhus, Odense og Aalborg, hvor det har været mere almindeligt at bo i lejligheder, er mere beskedne, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Der er ifølge hende flere grunde til det stigende salg af lejligheder i provinsen.

– Der er mange flotte områder med udsigt til vand i Danmark. Og mange byer har fokus på forskønnelse af områderne ved havn, fjord, sø og kyst, så det bliver mere attraktivt at bo der. Samtidig har vi de seneste år set et boom i byggeri af etageboliger, dog mest i København, men også i provinsen, hvor antallet af projektsalg er steget kraftigt de sidste tre år. Begge dele er medvirkende til, at lejlighederne bliver mere attraktive i disse år, siger Birgit Daetz.

– I nybyggeri er store altaner blevet normale, og det giver mulighed for et udeområde, som ikke stiller samme krav til vedligehold som en stor have. Og så er der elevator i alle nyere bygninger. Begge dele kan være attraktivt for eksempelvis pensionister.

Priserne har ligeledes ifølge Boligsiden.dk fået et nøk op ad de fleste steder i landet. Således har fire ud af fem regioner oplevet stigninger på lejligheder det seneste år.

– Priserne i de største provinsbyer har fulgt med tendensen i markedet, men vi har også set det seneste år, at der i mellemstore byer som Esbjerg, Vejle, Horsens, Roskilde og Helsingør sker prisstigninger på ejerlejligheder. Det skyldes stigningen i efterspørgslen. Det at bo i lejlighed er i højere grad blevet for alle, siger Birgit Daetz.

På Boligsidens Markedsindeks for juni fremgår det, at en ejerlejlighed i Danmark i gennemsnit koster 25.398 kroner per kvadratmeter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder