Investeringsvolumen
Aarhus

Aarhus tilbyder atter containerboliger til husvilde studerende

I de kommende uger søger op mod 12.000 nye studerende mod Aarhus. Det skaber ekstra stor efterspørgsel efter byens ungdomsboliger, og selvom kommunen kæmper for at skabe nok studie- og ungdomsboliger til at møde behovet, er byen igen i år nødsaget til at opstille containere som midlertidige boliger til nogle af de nye studerende, der står uden tag over hovedet op til studiestart.

– Sidste år benyttede lige knap 400 studerende én af Startup Housings akutte studieboliger. Når Aarhus Kommune igen i år tilbyder midlertidige studieboliger er det selvfølgelig for at hjælpe nogle af de mange nye studerende, der kommer til byen i de kommende uger, men også for at sende et klart signal om, at andre fx private boligejere, også gerne må bidrage med et værelse til at løse det flaskehalsproblem, der altid vil opstå på studieboligmarkedet omkring studiestart, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Der stilles i år 146 boliger til rådighed fordelt på Godsbanen, Pier II og på Brandskolen i Aarhus N. Boligerne udlejes på ugebasis fra d. 18. august og otte uger frem.

Mens de midlertidige studieboliger tager toppen af efterspørgslen op til studiestart, arbejder Aarhus Kommune samtidig på højtryk for at opføre endnu flere permanente boliger til byens studerende. Byens boligforeninger har således fået tilsagn til at bygge 2.972 nye ungdomsboliger i løbet af de næste fire år.

– Vi arbejder hele tiden på at sikre, at alle aarhusianere har en god bolig at bo i, og i en by med så mange studerende er ungdomsboliger en særlig prioritet. Vi opfører i de kommende år op mod 3.000 nye ungdomsboliger, og jeg er rigtig glad for, at vi samtidig i kraft af Startup Housing kan tilbyde en midlertidig løsning til nogle af de nye studerende, der ikke har nået at etablere sig op til studiestart, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder