Efter 26 procent færre konkurser i bygge- og anlægsbranchen forventer Dansk Byggeri et fortsat fald

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 61 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni måned, og dermed har der været 365 konkurser i første halvår. Det er 26 procent færre end i 2016.

– De nye konkurstal fra Danmarks Statistik viser, at niveauet i øjeblikket er stabiliseret i omegnen af 60 konkurser om måneden. Det har været det overordnede billede hele året, og sammenlignet med sidste år, er det ikke et dårligt billede. Der er faktisk tale om et fald på 26 procent for første halvår, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

Analysechefen regner med, at den forventede optur i den danske økonomi, samtidig vil betyde færre konkurser i den nærmeste fremtid.

– Hvis vi i stedet ser fremad, så har vi en forventning om, at de positive konjunkturer smitter af på bygge- og anlægsbranchen og giver yderligere fremgang i branchen. Vi forventer derfor også, at vi inden for de kommende år vil se yderligere fald i antallet af konkurser – men det er der altså også plads til, da niveauet i et historisk perspektiv stadig er højt, siger Andreas Fernstrøm.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder