(foto: Fokus Asset Management)

Fondes nye boligselskab skal administreres af Fokus Asset Management

Villum Fonden og Velux Fonden har sammen med Q Apartments Group indgået aftale om, at etablere selskabet Kjøbenhavns Boligejendomsselskab. Selskabet vil eje 19 ejendomme indeholdende 338 boliglejligheder og enkelte erhvervslejemål med attraktive beliggenheder i København K, N og Ø samt på Frederiksberg. Ejendomsporteføljen udgøres primært af ejendomme i den gamle boligmasse.

Parterne har samtidigt indgået en forvaltnings- og administrationsaftale med Fokus Asset Management. Q Apartments Group kan herefter i højere grad koncentrere sig om sin kernevirksomhed, som er udlejning af lejligheder til midlertidigt udstationerede medarbejdere samt til forsikringsselskaber, der tilbyder midlertidig genhusning af forsikringstagere i tilfælde af brand og lignende.

– Fondene har foretaget denne investering ud fra en vurdering af, at ejendomsporteføljen giver et godt risikojusteret afkast på langt sigt i forhold til alternativerne i dagens marked. Vi finder porteføljen særdeles interessant, da efterspørgslen efter velbeliggende lejligheder i den gamle boligmasse er vedvarende høj og sikrer en stabil lejeindtægt, siger Per Skovsted, Chief Investment Officer, Villum Fonden og Velux Fonden.

– Denne handel repræsenterer en vigtig milepæl for Q Group ved at være selskabets første partnerskab med investorer af institutionel kvalitet. Q Group er velkonsolideret til at fortsætte væksten i vores forretningsaktiviteter både i Danmark og internationalt, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Villum Fonden og Velux Fonden om at skabe et førsteklasses ejendomsselskab, siger Kim Bøttger, Q Apartments Group.

Fokus Asset Management har rådgivet Villum Fonden og Velux Fonden i forbindelse med etableringen af Kjøbenhavns Boligejendomsselskab og har desuden en ejerandel af selskabet. Villum Fonden og Velux Fonden er herudover blevet rådgivet af Bruun & Hjejle samt PwC, mens Q Apartments Group er blevet rådgivet af Bech-Bruun.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder