(Foto: Henning Larsen og Tredje Natur)

AP Pension og Frederikssund Kommune indgår aftale om etablering af Vinge Centrum

Mens de første familier har bygget deres huse i Vinges første boligområde, Deltakvarteret, har Frederikssund Kommune forhandlet om realiseringen af Vinge Centrum, og kommunen har nu indgået aftale med AP Pensions ejendomsselskab med MT Højgaard som kontraktpart.

Byudviklingsprojektet Vinge er beliggende øst for Frederikssund. Byens centrum opføres i to etaper og omfatter i alt 183.860 kvm bebyggelse. Infrastrukturopgaverne omfatter blandt andet terrænregulering, broer, veje og stier samt spildevand.

– Byen Vinge er et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et samlet areal på 370 hektar, som vi ser frem til at samarbejde med Frederikssund Kommune, AP Ejendomme og de øvrige parter om. Projektet giver os mulighed for at involvere MT Højgaards stærke kompetencer tidligt og i samarbejde med projektets parter udtænke og indarbejde de mest attraktive løsninger for Vinges beboere at leve og arbejde i, siger Jesper Nordby, koncerndirektør i MT Højgaard.

Opgaven med at etablere Vinge Centrum er udbudt i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet v/Banedanmark, Boligselskabet Rosenvænget v/Domea samt Frederikssund Forsyning.

– I dag har vi indgået aftale om Vinge Centrum, der vil få enorm betydning for vores kommune og for udviklingen i regionen. Med investeringen fra AP Pension og med solidt know-how fra et af landets mest erfarne entreprenørfirmaer får vi nu realiseret en helt afgørende del af vores byudviklingsprojekt – nemlig centrum i byen Vinge, siger Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen.

Frederikssunds kommune regner med at Vinge-projektet vil få indbyggertallet i byen til at stige med 20.000. Projektet forventes at stå færdigt i 2021.

Læs mere om planerne her:  AP Pension og MT Højgaard vil bygge 85.000 kvm. i Vinge

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder