Foto: Rezidor.

Dansk ikonhotel med 260 værelser i omfattende renovering

Verdens første designhotel, Radisson Blu Royal i København, har påbegyndt en gennemgribende fornyelsesproces 57 år efter, at  legendariske Arne Jacobsen i 1960 designede hotellet, der i dag er blevet en del af Rezidor kæden og kendt som Radisson Blu Royal Hotel. Ved at bygge på hotellets unikke arv, genoplive nogle af Arne Jacobsens mere ukendte designklassikere og skabe nye designelementer bliver den verdenskendte og ikoniske bygning nu moderniseret med en gennemgribende renovering.

Radisson Blu Royal Hotel var på mange måder en frontløber, da det åbnede dets døre tilbage i 1960. Det var Danmarks første skyskraber og er anerkendt som verdens første designerhotel og det eneste hotel designet af Arne Jacobsen. Det var også Rezidor Hotelgruppens første hotel i verden. I dag er den prisvindende hotelgruppe en af verdens hurtigst voksende hotelvirksomheder med mere end 480 hoteller og resorts i både Europa, Mellemøsten og Afrika. Alene i 2017 og 2018 åbner godt 25 nye hoteller i gruppen.

– Vi er ekstremt stolte af vores skandinaviske kulturarv, og vores påskønnelse af design definerer alt, hvad vi gør – både når vi taler produkt og service. Renoveringen af dette verdensikon er inspireret af Arne Jacobsens måde at arbejde med design med den perfekte kombination af funktionalitet og finesse. Vi stræber efter at genskabe en banebrydende og moderne gæsteoplevelse, der er lige så ikonisk som originalen, siger Tom Flanagan, Area Vice President for Rezidor Hotel Group i Norden.

Et team danske designere fra Space Copenhagen og internationale arkitekter og projektledere står for at organisere renoveringen, som omfatter alle 260 værelser, lobbyen, restauranter og barer samt hele området til møder og arrangementer.

– Vi ønsker at genoplive den ikoniske atmosfære ved Jacobsens design ved omhyggeligt at ære hotellets arv og samtidig modernisere for at leve op til vores gæsters forventninger,” forklarer Brian Gleeson, som er hoteldirektør på Radisson Blu Royal Hotel i København.

Den omfattende renovering af Radisson Blu Royal Hotel er godt i gang og ti konferencelokaler heraf fem bestyrelseslokaler er taget i brug. De bliver alle opkaldt efter Arne Jacobsens designklassikere, såsom den verdensberømte stol ‘Ægget’, der er designet specielt til hotellet tilbage i 1960. Kunsten på væggene er alle originaler. De blev fundet i hotellets arkiver og er nu blevet genindrammet for at lade verden genopleve Jacobsens arv.

– I mødelokalerne har vi ’Svanen’, som er et af Jacobsens mest berømte værker. Stolenes højde er blevet hævet for at øge gæsternes komfort, så de passer til de lidt forhøjede borde i bestyrelseslokalerne, siger Gleeson.

Ud over de originale marmorvægge er alle bestyrelseslokalerne også udstyret med ‘Nero Marquina’-marmorbord, som er valgt til at hylde Jacobsens design, eftersom han brugte denne type marmor i flere dele af hotellet.

– Ved at give de originale omgivelser nyt liv og et moderne twist bliver vores møde- og eventområde fuldendt med udsigt over Tivoli og Københavns centrum, siger Brian Gleeson.

 

Foto: Rezidor.
Foto: Rezidor.

Ét værelse vil forblive uberørt gennem renoveringen; det ikoniske værelse 606 på sjette etage. Det er et af verdens mest berømte hotelværelser, og det holdes nøjagtigt, som det blev designet af Jacobsen i 1960.

– Værelse 606 er et levende bevis på vores designarv, og det er åbent for alle, som ønsker at opleve Arne Jacobsens arv og fordybe sig i dansk modernisme. Ved at fortolke vores ikoniske arv forsøger vi at genskabe denne legendariske bygning og eskalere den til nye højder for fremtiden, siger Brian Gleeson.

Hotellet vil være færdigrenoveret i løbet af sommeren 2018.

District Director Sonja Dive-Dahl, Rezidor Hotel Group, er blandt indlægsholderne på Estate Medias konference om hotelmarkedet, HotCop, der afholdes i samarbejde med PwC den 28. september.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder