Hovedstaden leverer høje prisstigninger på trods af kreditkrav og i forvejen høje priser

For lejlighedsejerne i Frederiksberg Kommune har perioden fra maj 2016 til maj 2017 været den næstbedste set over de seneste fem års konstante optur. En lejlighed på 80 kvm er i snit steget 280.000 kr.

Det samme gælder i København, hvor en lejlighed er steget 272.000 kr., hvilket er det samme som fra 2014 til 2015 og kun overgået af 2012-2013. Det viser de seneste salgspriser for hele markedet fra Boligsiden og Home.

Generelt er stigningstakterne i procent lavere end i starten af femårs perioden, men stigningerne nu kommer oven i de markant højere priser, som er udviklet i perioden.

De to kommuner er defineret som vækstområder, hvor bankerne skal udvise særlig forsigtighed, og hvor der i starten af 2016 er indført særlige retningslinjer omkring forsigtighed i kreditgodkendelse samt krav til udbetaling.

– Det er et udtryk for, at de ’gode’ og kendte postnumre i hovedstaden er meget attraktive for køberne, for der er fortsat mange, og det ses også for lejeboligerne, hvor markedslejen også er steget meget, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Også Aarhus står på listen over vækstområder, hvor bankerne og realkreditinstitutterne stiller ekstra skrappe krav til køberne. En lejlighed i Aarhus er steget med under det halve af i hovedstaden, 114.000 kr., og det er også kun den tredje højeste stigning set over de seneste fem år og mindre end sidste år.

– Aarhus har slet ikke fulgt med i samme tempo som hovedstaden de seneste fem år, og nu tyder det på, at prisstigningerne i Aarhus sker noget mere afdæmpet, siger Mads Ellegaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder