fredag 19. maj 2017 10:33
H.C. Andersen-tårnets bagmand: Jeg tror 100 procent på, at vores plan bliver realiseret
For 2½ år siden sagde Kurt Immanuel Pedersen sin stilling op som erhvervskundedirektør i Nordea efter 23 år i koncernen for at følge et helt andet spor i livet. Siden har han arbejdet fuld tid sammen med den anden idémand John Christensen om at lave et ‘Eiffeltårn i København’ – et sted, hvor man højt oppe kan se ud over hele byen.
Det har udviklet sig til idéen om et vartegn på 280 meter i form af et højhus med lejligheder, konferencecenter, udsigtstårn og ikke mindst en forlystelsespark i og rundt om højhuset.
Men Københavns Kommune skal godkende det storstilede projekt først. Projektet er planlagt i en zone af Nordhavn, som ikke er planlagt til udvikling foreløbig, og det er ikke tilladt at bygge højere end 24 meter.
– Folk snakker om højden, men det er vigtigt at huske på, at det ikke skal ligge inde i centrum. Højhuset skal ligge i ydre Nordhavn, hvorfra der er fem kilometer til Rådhuspladsen, siger adm. direktør for H.C. Andersen Adventure Tower, Kurt Immanuel Pedersen.
Alle kræfter er sat ind for at få projektet til at lykkes. Holdet bag H.C Andersen Adventure Tower har fået Bjarke Ingels Group til at tegne projektet.
– Da Tivoli blev grundlagt, lå det uden for byen. Byen voksede op rundt om Tivoli. Derfor er Tivoli verdensberømt for at ligge midt i en europæisk hovedstad. Nu får vi muligheden igen. Det er ekstremt Københavnsk at bygge en ny bydel op rundt om en grøn oase af forlystelser, siger David Zahle, der er partner i Bjarke Ingels Group.
Kurt Immanuel Pedersen har været på besøg hos alle partier i Københavns Kommune og siger, at han har haft en god dialog med dem alle. Desuden har projektlederne haft ‘utallige’ møder med embedsmænd fra Teknik- og Miljøforvaltningen og brugt møderne med dem og politikerne til at rette projektet til. Men det lader ikke til, at det har fået teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten til at få øjnene op for idéen.
– Efter hvad jeg har fået præsenteret indtil videre, har jeg svært ved at se, at det her projekt har gang på jord, både hvad angår form, højde og drøjde. Desuden er det placeret i såkaldt perspektivområder i kommuneplanen, som først er udviklet om mange år, sagde han i forbindelse med offentliggørelsen til Berlingske Tidende.
Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget skal godkende en ny lokalplan for området, og udvalgene er nu i gang med at behandle projektet og ventes at komme med en afgørelse inden sommerferien.
Projektet skal desuden skrabe 6,5 milliarder kr. sammen fra investorer for at kunne realiseres. Der er ingen underskrifter endnu, men det kommer der heller ikke før et eventuelt politisk ja til projektet.
– Vi har snakket med mange interesserede pensionskasser og fonde fra ind- og udland, siger Kurt Immanuel Pedersen, der tror fuldt og fatst på, at projektet bliver til noget.
– Jeg tror 100 procent på det her. Ellers ville jeg heller ikke have brugt de sidste 2½ år som iværksætter på at få det til at lykkes.