Christiansgade, Aarhus.

Århus-erhvervsmæglere har gang i forretningen og søger nye ejendomme til sultent marked

– Årets første kvartal har været fremragende. Vi har på nuværende tidspunkt solgt knap 6.000 etagemeter bolig fordelt på ca. 100 lejemål, heraf en portefølje med 9 ejendomsselskaber centralt i Aarhus for et trecifret millionbeløb.

Sådan lyder det fra den århusianske Thorkild Kristensen Erhverv, hvor man har specialiseret sig inden for dette område og været medvirkende til bl.a. 8 større selskabshandler handler i 2016. Og erhvervsmægleren forventer, at antallet stiger i 2017.

Århus gennemgår lige nu en omfattende udvikling. Nye bydele skyder op, og eksisterende områder i byen forandres, og det sætter sit præg på boligmarkedet, hvor der i øjeblikket er rift om både leje-, andels- og ejerboliger. Det har vakt interessen hos lokale, nationale og internationale investorer, siger Jan Kirkebæk, der er leder og medejer af Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensens erhvervsafdeling i Århus.

– Der kan være en række muligheder ved at fokusere på de selskabsmæssige fordele som både køber og sælger kan opnå, fremfor at handle ejendommen. Her kan nævnes likviditetsfordele i forhold til udskudt skat, evt. udskudt skatteaktiv og naturligvis nogle besparelser på handelsomkostninger, en udvidet ”værktøjskasse” for at få en handel i hus, forklarer Jan Kirkebæk.

Hos Home Erhverv Østjylland har man netop solgt to ejendomme i Aarhus N.

– Efterspørgslen efter begge ejendomme var rigtig stor, og til sidst var der flere mulige købere til ejendommene, udtaler erhvervscenterchef Martin Julsgaard, home Erhvervscenter Østjylland – Aarhus.

– Vi søger derfor lignende ejendomme til salg – markedet efterspørger på nuværende tidspunkt alle former for udlejningsejendomme med eller uden potentiale i stor-Aarhus, siger Martin Julsgaard.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder