Wingårdhs, BG&E, Vilhelm Lauritzen, Aarsleff, Midtconsult og 1:1 Landskab er valgt til nyt Carlsberg-højhus

Når projekteringen af Danmarks højeste beboelsesejendom går i gang, bliver det med internationale kræfter ombord. Svenske Wingårdhs og australske BG&E skal i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Per Aarsleff, Midtconsult og 1:1 Landskab stå for projekteringen af det nye byggeri.
Som med de øvrige byggerier i Carlsberg Byen fungerer alle parter på lige fod som rådgivere i planlægningsfasen med Carlsberg Byen i spidsen for teamet. Det forventes, at samarbejdet i den indledende fase fører frem til, at der kan indgås aftale om en endelig entreprise.
Byggeriet består af et samlet byggeareal på cirka 74.300 kvm fordelt på cirka 14.500 kvm bolig i karré, cirka 16.000 kvm bolig i tårn, cirka 16.600 kvm erhverv, cirka 2200 kvm detail samt cirka 25.000 kvm kælder, som suppleres af byrum, gårdrum mv. Byggeriet består af et karrébyggeri samt et 120 meter højt tårnhus med boliger beliggende tæt på de fredede, historiske bygninger, Kedelhallen og Maskincentralen i den centrale del af Carlsberg Byen. Byggeriet ventes færdig i 2021.
Det er svenske Wingårdhs, der tidligere har tegnet bl.a. Victoria Tower i Stockholm, der nu skal tegne Københavns højeste beboelsesejendom.
– Vi blev begejstrede for idéen om, at Carlsberg Byen bygges som en familie af boliger i forskellige højder, og vi er både glade og ydmyge over for at skulle tegne familiens højeste medlem, siger Gert Wingårdh.
– Wingårdhs har med deres tidligere opgaver overbevist os om, at de med deres æstetiske og visionære forståelse er de rette til at tegne tårnet opgaven. Sammen med BG&E og de øvrige danske partnere har vi skruet et team sammen, der har forstået både den historie og de omgivelser, de bygger ind i, og som med deres hidtidige meritter både er garanter for kvalitetsbyggeri og for en god og konstruktiv byggeproces,  siger Carlsberg Byens adm. direktør Jens Nyhus.
Tidlig inddragelse af parterne
Den tidlige inddragelse af parterne i processen er kendetegnende for Carlsberg Byens byggeprocesser. Også ved tidligere byggerier er alle parter inviteret med i projekteringen fra dag et i en rådgivende rolle.
– Det ligger i Carlsberg Byens dna at tænke innovativt, hvilket samarbejdsmodellen er et eksempel på. Ved at forpligte og engagere parterne tidligt i processen opnås der et større ejerskab og en større samarbejdsvilje, hvilket højner kvaliteten i det færdige byggeri, samtidigt med at der opnås en meget præcis styring af tidsplan og økonomi i gennemførelsesfasen, siger Jens Nyhus.
Samarbejdet om at udvikle og detaljere projektet sker med en åben økonomi, hvor entreprenøren lægger sine priser og kalkulationer frem. Dermed undgås mange af de tvister, der ofte opstår, når der bydes på den gammeldags måde, og ligeledes kan Carlsberg Byen som bygherre løbende prioritere sine valg og dermed få det bedste byggeri for pengene.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder