Corpus Development vil have butikskoncept fra London i PKA-ungdomsboliger i Valby

 

Byplanlæggere i København har længe døjet med det problem, at detailhandlen lider svært, deres huslejer er for høje, og der står ikke længere en ny lejer til at overtage, når en butik må lukke og slukke. Det har givet tomme og triste gadebilleder i de nyudviklede bydele i København.

Christian Gjersøe, der er partner i Corpus Development blev på en forretningsrejse til London inspireret af Boxpark Shoreditch, som er et pop-up mall i London bygget op omkring containerbutikker, hvor globale og lokale mærker ligger dør om dør og skaber atmosfære og stemning i bydelen.

Længe har Christian Gjersøe forsøgt at overbevise investorer om, at de må affinde sig med lavere kvadratmeterpriser for stueetagerne, hvis de vil være med til at gøre gadebilledet spændende. Alle skal have råd til at leje sig ind – og ganske langsomt udviklede han sit eget koncept, som nu ser dagens lys. Små butikker på maksimalt 25 kvm til en meget billig husleje er grunddelen i konceptet.

– Vi vil have kunstnere, webshops, lokale kaffebarer, mors frikadeller, smarte solbriller, neglepiger og jeans el. lign ved siden af hinanden. Lejerne skal supplere hinanden og være med til at skabe miljø både for egne og naboens kunder. Det skal være så billigt, at vi hele tiden har nye emner at sætte ind, når nogle ønsker at drage videre. Kun fantasien sætter grænser, siger Christian Gjersøe, der er åben for forslag til idéer til nye “kuber”.

Copenhagen Cubes kommer for første gang til at kunne opleves til december i Valby, hvor Corpus Development har fået PKA med på idéen i deres nye ungdomsboligbyggeri ved Ny Ellebjerg Station i København.

– Det vil skabe liv og hygge i en ejendom med disse små og dynamiske butikker, og i Valby, hvor vi bygger ungdomsboliger, er det oplagt at forsøge os med idéen. Vi har dog selv måtte gå ind og leje hele stueetagen i en periode og prøve konceptet af – men planen bliver modtaget så godt, at vi håber at videreudvikle konceptet overalt, hvor vi bygger fremover, siger Christian Gjersøe.

Læs om opførslen af PKA’s ungdomsboliger i Valby her.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder