Der er få kvinder i ejendomsbranchen. Her fra afholdelse af Ejendomsdagene. (Arkivfoto).

Men hvor er kvinderne i ejendomsbranchen?

– Jamen se nu Rikke Lykke, Mette Seifert, Solveig Rannje eller Gyrithe Saltorp.

Sådan lyder det ofte, når snakken falder på, at ejendomsbranchen er mandsdomineret. Og det er også fantastisk, at der i dag er gode eksempler. Men det ændrer ikke på, at selvom Solveig Rannje er pensionskasseejendomsdirektør, så er hun den eneste blandt de 10 største. Og ser man på bestyrelserne går det stadig galt med den kvindelige repræsentation.

I Danmarks største ejendomsselskaber Dades sidder for eksempel Steen, Karsten, Peter, Søren, Peter og Johan. Og i Jeudan sidder Jørgen, Niels, Tommy, Hans og Søren.

Jeg tror, at de fleste i ejendomsbranchen kan genkende, at ser man rundt om bordet til transaktionsforhandlinger, partnermøder, bestyrelsesmøder og for mit eget vedkommende ikke mindst konferencer i ejendomsbranchen, så er der en meget stærk overvægt af mænd ofte mellem 1-0 og i et spænd ned til 7-3. Og det gælder ikke bare i de hårde dele af branchen, men også i arkitektfirmaerne som ellers har mange kvindelige medarbejdere. For eksempel sidder Jørgen, Wilhelm, Jørgen, Per, Kim og Glenn i bestyrelsen for Danmarks største arkitektfirma, Arkitema.

Er der nogen grund til at lave om på det? Ja, dels så beviser den ene undersøgelse efter den anden, at kvinder generelt kan nogle andre ting end mænd i ledelsesrummet. En af de seneste viser, at de generelt skaber lavere afkast på den korte bane med øje for en langsigtet solid udvikling. Dermed er det vel ideelt at have både kvinder og mænd på såvel direktionsniveau som til bestyrelsesmøder?

Diskussionen i dag den 8. marts ender ofte med at handle om kvoter eller den ultimative sparken-til-hjørne “Jamen vi kan ikke finde nogle kvalificerede”.

Hvis det virkelig skulle være sådan – og det ikke bare tvivler jeg på, men mener efter 25 år i branchen faktisk blankt at kunne afvise, – så ring til nogle af de kvalificerede svenske eller norske kvinder, der allerede er bestyrelseserfarne og skub samtidig til nogle af de danske. I vores nordiske nabolande har det i flere år været en æressag at kunne præsentere kvinder og mænd i ledelse og partnerkredse. Vi har alle et ansvar for, at ejendomsbranchen afspejler en så handlingsorienteret og fremsynet tilgang til samfundets udvikling som muligt.

Det kunne være spændende, hvis vi i den danske ejendomsbranche kunne gå foran og vise, at vi fortsat er et moderne, ligestillingsorienteret folkefærd og få flere kvinder i front. Ikke mindst er det højst sandsynligt, at det vil udvikle branchen og dens aktører yderligere og skabe bedre resultater.

Skriv gerne til mig, hvis du er enig, uenig eller endnu bedre – har gode ideer til, hvordan vi skaber større diversitet i ejendomsbranchen på sevel@estatemedia.dk 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder