Jacob Lunding, partner hos EDC (Foto: EDC

EDC: Konvertering af butikker til cafeér og restauranter skaber mindre tomgang

Detailhandlen har haft hårde tider siden finanskrisen og internethandlens indtog. Omvendt er det gået bedre for restaurationsbranchen, hvor danskernes lyst til at bruge penge på at gå ud og spise og drikke er stigende.

For mange udlejere kan løsningen på tomgang derfor være, at konvertere deres butikslokaler til anvendelse som café eller restaurant. Resultatet er nu, at restauranter og cafeer over hele landet rykker ind i de nedlagte butikslokaler i en sådan grad, at antallet af ledige butikslokaler på landsplan er på sit laveste siden 2012.

– Der er et stort behov for lokaler til restaurant og caféanvendelse og en tydelig tendens til, at butikslokaler omdannes til dette formål. De færreste butikslokaler kan klare skiftet uden ombygning. Her ser mange lejere gerne, at udlejer tager hele eller en del af investeringen, men det er op til forhandling, siger Jacob Lunding, partner, salgs- og udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

– Det behøver ikke være besværligt at ombygge sit lejemål til et nyt formål. Det kræver grundige overvejelser, men først og fremmest må man tænke ud af boksen, hvis ens lejemål har stået tomt længe. Desuden kræver det den rigtige rådgivning i forhold til at forhandle den rigtige lejekontrakt, siger Jacob Lunding fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Flere års tomgang er slut
Ombygning fra butik til restaurant var eksempelvis løsningen for MC Invest, der ejer en ejendom på strøget i Hillerød, hvor stueetagen var udlejet til en supermarkedskæde, der lukkede for fire år siden. Lokalerne stod tomme indtil restauratøren ’57 Burger – Øl’ henvendte sig, og MC Invest indvilgede i at konvertere det 400 kvm. store lejemål til restaurant.

– Vores krav til lejen har været ufravigelige. Lokalets størrelse og beliggenheden på Hillerøds travleste gade gør, at der er tale om et eksklusivt lejemål. Vi har forsøgt mange løsninger og har fået mange henvendelser, men først med burgerkæden ’57 Burger – Øl’ fandt vi en lejer med et forretningskoncept, som også vi troede på, siger Jacob Petersen, projektleder i MC Invest.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder