(Foto: Hofor)

Nye værktøjer kan spare københavnske ejendomme en kvart mia. kr. på varmeregningen

Beregninger fra Hofor viser, at de store ejendomme i København samlet kan spare over 260 mio. kr. på varmeregningen hvert år. Det var budskabet, da forsyningsselskabet og Københavns overborgmeter Frank Jensen kårede årets vinder af prisen Den Gyldne Termostat.

Prisen gik i år til varmemesteren Jens Vexø fra Ejerforeningen Sølvgade 102-104, som på bare ét år lykkedes at nedbringe ejendommens varmeregning med 10 procent.

– Uddelingen af Den Gyldne Termostat er vigtig, fordi vi som forsyningsselskab har brug for, at også kunderne hjælper os med at nå det ambitiøse CO2-mål. Vores beregninger viser, at de store ejendomme i København samlet kan spare over 260 millioner kroner på deres varmeregninger hvert år. Det vil samtidig give en årlig klimagevinst på godt 39.000 tons CO2. Og det her potentiale kan vel at mærke nås med simple it-værktøjer og små ændringer i adfærd. Vi skal derfor sikre, at vi får delt de bedste eksempler på god energi-adfærd og alle de smarte varmetricks, som de dygtige folk i varmekældrene har, siger Lars Therkildsen, der er administrerende direktør hos Hofor.

Selskabet, der leverer fjernvarme til over 600.000 københavnere, er i fuld gang med at omstille forsyningen ved blandt andet at udskifte byens gamle dampnet og bygge nyt biomassefyret kraftværk. Det skal være med til at sikre, at København når sit mål om i 2025 at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Sænk varmeforbruget
Hofor opfordrer endnu flere af byens varmemestre til at kappes om at sænke varmeforbruget og dermed spare byen for op til 39.000 tons CO2.

Københavns Kommune er selv i gang med at installere intelligent energistyring i alle kommunens ejendomme med værktøjet ForsynOmeter, der hjælper varmemestrene til at optimere energiforbruget. Også her er man opmærksomme på, at der skal mere end software til, og at også adfærdsændringer og kollegaers deling af gode eksempler er vigtige.

 – Københavns Kommune har en ambitiøs klimamålsætning om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, og vi er den første hovedstad i verden, der indfører intelligent energistyring på alle vores egne ejendomme. Det er vi stolte af. Samtidig skal vi i højere grad sammenligne vores bygninger med hinanden og søge inspiration hos de dygtigste varmemestre, så vi sammen kan optimere vores energiforbrug, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder