Den markante Onsgården i Hellerup blev et af de meget tydelige symboler på Sandgårdens opskruede ejendomskøb. Senere blev den solgt til Thylander. Illustration: Thylander.

Det lave afkast skærper kravene til asset management

God asset management er vigtigere end nogensinde før, hvis afkastet skal optimeres.

Det var baggrunden for, at Danica Pension i 2016 outsourcede en portefølje bestående af 107 kontor- og boligejendomme til Aberdeen Asset Management med en forventning om at skabe et bedre afkast.

– Vi har udliciteret forvaltningen af vores kontorejendomme til Aberdeen, fordi vi gerne vil have det bedste økonomiske resultat ud af de ejendomme. Med det hold, vi har in-house, ville vi ikke selv være i stand til at løfte opgaven på samme måde, siger direktør Peter Mering, Danica Ejendomme.

Det er den lave inflation og deraf følgende lave rente, der lægger pres på afkastet.

– Til forskel fra tidligere, så bliver man nødt til at få eksekveret hurtigt for at få det optimale ud af potentialet i sine ejendomme. Der havde vi ikke tilstrækkelig bemanding på det rette tidspunkt. I stedet kunne vi så udlicitere det til nogle ejendomsforvaltere, der har perfektioneret det til fingerspidserne, siger Peter Mering.

Har hele værdikæden
Det er dog ikke alle i branchen, der tænker sådan. Nogle af de danske pensionskasser vælger fortsat at forvalte og udvikle ejendommene selv. Det gælder blandt andet Nordea Ejendomme, der betragter sig selv som forvalter med fokus på aktiv asset management.

– Vi spænder over den fulde værdikæde. Det betyder, at vi kan styre alt lige fra investeringen til udlejningen, projektudviklingen og administrationen. En af de ting, som skiller os ud i forhold til mange andre er, at vi har en stor teknisk afdeling. Det gør, at vi værdioptimerer vores ejendomme på en anden og proaktiv måde i forhold til, hvis vi ikke havde haft disse kompetencer in-house, siger vicedirektør Henrik Steenstrup, Nordea Ejendomme.

Læs hele historien i den nyeste udgave af Estate Magasin her

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder