ButiksKompagniet er Sjællands største formidler af butiks- og restaurationslokaler. Nu retter direktør Torben Steen Hansen (tv) blikket mod Aarhus sammen med den mangeårige østjyske erhvervsmægler, Michael Almsten. (Foto: Grønbech)

Københavnsk erhvervsmægler åbner ny butik i Aarhus

Den københavnske erhvervsmægler, ButiksKompagniet, der igennem 20 år specialiseret sig i at formidle butiks- og restaurationslokaler i København, rykker nu til Jylland.

Selskabet åbnede i starten af 2017 sin anden afdeling i Danmark, der ligger centralt i midten af Aarhus.

– Vi vil gerne vokse og blive endnu stærkere på vores nuværende forretningsområder. Vi har et gennemprøvet koncept, som tiltaler både mindre erhvervsdrivende og butikskæder. Den succes, vi har fået i København, vil vi overføre til Århus, og vi planlægger at åbne flere afdelinger, siger Torben Steen Hansen, der er direktør og ejer i ButiksKompagniet.

Stor efterspørgsel i Århus
Det bliver 45-årige Michael Almsten, der med 18 år som mægler i Midt- og Østjylland skal køre kontoret i Aarhus.

– Der er stor efterspørgsel på gode erhvervslokaler i Århus, og liggetiderne er lave. Det er det marked, vi skal ind og have fat i. ButiksKompagniet har et godt rygte, og jeg har et stort netværk. Begge dele kan vi bygge videre på, siger Michael Almsten, der per første december blev ButiksKompagniets første medarbejder vest for Storebælt.

ButiksKompagniet er i forvejen den største formidler af erhvervslokaler, butikker og restaurationer på Sjælland. Det er den position, der nu skal udnyttes i Århus, og forudsætningerne er gode, mener Michael Almsten:

– Vi er ikke ejet af en kæmpe kapitalfond eller storbank. Det tiltaler mange af de mindre erhvervsdrivende. Vi får ikke opgaverne til flere hundrede millioner, men vi leverer god service og arbejder engageret og dedikeret med hver enkel sag. Vi fokuserer på butiks- og restauratonsområdet i starten, hvor vi ser mange muligheder i Århus, siger han.

Butikscentre udfordrer butiksgaderne
De klassiske shoppe- og gågader er de seneste årtier blevet seriøst udfordret af mange store butikscentre, der fortsætter med at tilføre markedet titusindvis af kvadratmeter hvert eneste år.

Hos ButiksKompagniet erkender Torben Steen Hansen, at de danske stræder og gader nok vil indeholde færre butikker, som årene går, men til gengæld dukker flere caféer og restauranter op. På butiksfronten er det nødvendigt med stærke gader, hvis de mindre ejerdrevne butikker skal bestå.

– Det er svært at bevare butikstunge gader i små byer, men Århus og København vil beholde de områder, hvor de mindre erhvervsdrivende har deres forretninger. De tilbyder et andet miljø end storcentre. Det er vigtigt, at gadebutikkerne bibeholder det rigtige mix af forskellige butikker og restauranter, forklarer Torben Steen Hansen.

ButiksKompagniets nye afdeling i Århus har allerede slået dørene op på M.P. Bruunsgade.

– Der er helt sikkert plads til os på markedet. Også selvom det er nogle tunge drenge, vi nogle gange er i konkurrence med. De sager, som vi vil have fat i, ligger lige nu hos de store kæder, og der ligger de ikke særlig godt. Jeg har længe ledt efter en erhvervsmægler som Michael Almsten, der har forstand på butiks- og restaurationsbranchen i Århus. Det var meget svært at finde, og det bekræfter egentlig, at vi har set rigtigt, forklarer Torben Steen Hansen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder