(Foto: Aarstiderne Arkitekter)

Humlebæk Boligselskab og Domea.dk overtager byggeriet af nyt pleje- og rehabiliteringscenter

Det bliver et andet pleje- og rehabiliteringscenter end ventet, der kommer til at skyde op i Humlebæk. Kommunen har nemlig opsagt aftalen med Boligforeningen Vibo og Rubow Arkitekter, da projektets budget blev overskredet med 18 mio. kr. før det første spadestik blev taget.

– Det var en meget stor økonomisk overraskelse, der ikke skyldes eksempelvis dårlige jordbundsforhold. Vi har mistet tilliden til det firma, der lavede fejlen, forklarer Hans Nissen (S), formand for Social- og Seniorudvalget til Frederiksborg Amtsavis.

I stedet er valget faldet på Humlebæk Boligselskab og Domea.dk, der ved udbuddet indsendte et forslag om et plejecenter med 30 plejeboliger for plejekrævende og demente personer og 40 rehabiliteringspladser

Centeret vil derudover indeholde en række servicefaciliteter såsom lægeklinik, produktionskøkken, træningshave og café samt terrasser, drivhus og nyttehave.

Bæredygtige løsninger
Byggeriet er præget af bæredygtige løsninger – bl.a. klimatilpasning af regnvandssystemer og lokal håndtering af regnvand, der samtidig udnyttes til at skabe sociale elementer i landskabet og berigelse af biodiversiteten. Derudover etableres et solcelleanlæg, der vil forsyne fællesinstallationer som udvendig belysning, installationer i fællesarealer, ventilation mv.

– Den særlige placering i det naturskønne Humlebæk Syd stiller store krav til byggeriets æstetik og udformning. Derfor har vi gjort os ekstra umage med at skabe de bedste rammer for vores ældre medborgere, samt de omkringlæggende naboer og øvrige bebyggelser. Vi lægger stor vægt på, at byggeriet og dets faciliteter bliver indbydende for både beboere, pårørende og de øvrige interessenter. Løsningen for centeret bygger på et fundament, der skal sikre åbenhed, livsglæde og respekt, siger Tina Louis Kirsmeier, der er formand for Humlebæk Boligselskab.

Humlebæk Boligselskab har allerede 14 afdelinger med 1.013 lejemål fordelt på de to lokalsamfund Fredensborg og Humlebæk. Boligselskabet er det største i Fredensborg Kommune.

Domea.dk er byggeforretningsfører for de to bygherrer: Fredensborg Kommune og Humlebæk Boligselskab. Det betyder, at Domea.dk sørger for at byggeriet bliver opført i samarbejde med et rådgiverteam bestående af Cowi som totalrådgiver med Årstiderne Arkitekter og ArchiMed som underrådgiver.

– Domea.dk sætter en ære i altid at bygge boliger i høj kvalitet og i respekt for det omkringliggende byrum og natur. Det er en spændende opgave, som vi glæder os til at tage fat på, siger projektudviklingschef i Domea.dk, Karsten Pedersen.

Læs også: Rubow arkitekter opfører 6500 kvm. pleje og rehabiliteringscenter

Læs også: Plejecenter bliver 18 mio. kr. dyrere på grund af arkitektens regnefejl

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder