Hilton har ikke længere nogen platform i København. Efter en renovering til 70 millioner kr. bliver Clarion det nye topbrand i lufthavnen.

Lufthavnen får hotel med 500 værelser til 800 millioner kr. – Hilton ude af København

Det nye hotel bliver en del af den nordiske hotelkoncern Nordic Choice Hotels og bliver en del af Comfort Hotel-kæden. Hotellet vil blive bygget på Ellehammersvej ved siden af det nuværende Hilton hotel. Hotellet bliver direkte forbundet med både metro, tog og lufthavn.

-Vi bygger lufthavnen markant ud for at kunne rumme op til 40 mio. rejsende om året. Det handler især om at skabe mere plads – både til fly og passagerer. Men der er også brug for hotel- og konferencekapacitet, og derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde en partner, der har stor international erfaring med at udvikle og drive hoteller i verdensklasse, og med hvem vi har kunnet skabe en fælles vision, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavnen.

Baggrunden er, at der kommer både flere flyrejsende turister og forretningsrejsende til Danmark i disse år. I 2016 steg antallet af rejsende i Københavns Lufthavn med knap 10 procent, og flere end 29 millioner mennesker rejste gennem lufthavnen. Den store vækst betyder også en stigende efterspørgsel efter hotelværelser og konferencefaciliteter i lufthavnen.

-Københavns Lufthavn har i mange år haft et ønske om et hotel mere til at supplere det eksisterende high-end-hotel. Derfor er vi glade for at have indgået en aftale med lufthavnen om at bygge et helt nyt hotel med 500 værelser. Det nye hotel bliver en del af vores ‘cool’ bed & breakfast-kæde Comfort Hotel, og dermed kommer vi til at drive to hoteller, der henvender sig til hver sin kundegruppe. På den måde sikrer vi både et bedre og bredere hoteludbud i lufthavnen, siger Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels.

Det nye hotel vil ud over 500 værelser også indeholde et nyt møde- og konferencecenter på 3.000 kvm.

-København tiltrækker allerede i dag en række internationale møder og konferencer. En væsentlig forklaring er, at det er meget let at komme til København fra hele verden. Vi har 165 ruter ud i verden, og uanset om mødedeltagerne kommer fra Midtjylland eller Miami, er det let at komme hertil. Men det er ikke nok, at det er let at komme hertil. Der skal også være faciliteter til at kunne tiltrække møder, produktlanceringer, kongresser og så videre. Dette projekt er med til at gøre København endnu mere attraktiv som destination, ligesom det vil skabe mange nye arbejdspladser, både i forbindelse med byggeriet og efterfølgende, når hotellet går i drift, siger Thomas Woldbye.

Nordic Choice Hotels driver i dag flere end 190 hoteller og har 13.000 ansatte. Selskabet markedsfører kæderne Comfort Hotel, Quality Hotel og Clarion Hotel samt 21 fritstående hoteller. Ud over det nye hotel opgraderes det nuværende Hilton hotel i Københavns Lufthavn. Hotellets drift overtages af Nordic Choice Hotels, der driver det videre under Clarion-brandet.

Den samlede investering i nybyggeri og opgradering er på cirka 800 mio. kr.

Fakta om det nye Comfort Copenhagen Airport Hotel

  • Nordic Choice Hotels og Københavns Lufthavn opfører et nyt hotel i Københavns Lufthavn.
  • Det nye hotel vil blive en del af Comfort Hotel-kæden og vil få 500 værelser.
  • Sammen med det nye hotel bygges en konferencefacilitet på 3.000 kvm.
  • Det nye hotel og konferencefacilitet vil efter planen være klar til at blive taget i brug i 2020.
  • Det samlede budget for byggeriet vil være cirka 800 millioner kr.
  • Når det nye hotel og konferencecenter er opført, vil Petter Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Fields, opnå en ejerandel på 40 procent af de to hoteller og konferencecenteret. CPH ejer den øvrige andel.
  • Det tidligere Hilton-hotel bliver opgraderet, og det betyder bl.a., at værelser, mødelokaler, lobby og restaurant sættes gennemgribende i stand. Opgraderingen koster 70 millioner kr.
  • Clarions restaurantkoncept, ”Kitchen & Table By Marcus Samuelsson”, indføres. Samuelsson er en verdenskendt kok med restauranter i bl.a. New York, og som er kendt for at være tidligere præsident Obamas favoritkok

Skærmbillede 2017-01-31 kl. 13.44.58

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder