Byggesocietetets nytårskur 2017. På scenen debat om Københavns position og fremtid.

– Vi skal være hurtigere men stadig grundige

En af de ting, der er helt essentielle for mange investorer er, at rækkefølgen i Københavns kommunes udvikling bliver som lovet. Men netop rækkefølgen og eventuelle ændringer i form af at sætte flere områder i spil for at sænke boligpriserne, var en af de ting, der kom til diskussion, da Byggesocietetet tirsdag holdt nytårskur. Venstres nye spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard mødte her for første gang ejendomsbranchen på tværs af landet og segmenter. Overborgmester Frank Jensen var dog helt klar i sin holdning, da han efterfølgende uddybede tankerne overfor Estate Media.

– Jeg går ikke til valg på rækkefølgeplanen. Det er essentielt for investorerne i København, at de kender rækkefølgen i kommunens udvikling,  fordi det er helt nødvendigt i forhold til at kunne tilbyde kommende beboere i byen, at der også er infrastruktur, der understøtter nye bydele. I de 5-6 områder, der allerede er udlagt er der plads til godt 40.000 boliger, og det dækker behovet frem til 2027. Det bliver ikke en del af min prioritering at ændre i rækkefølgen, men at gøre den by, vi allerede er i gang med at bygge, færdig, siger Frank Jensen.

En anden ting, der blev drøftet var om kommunen kan blive bedre til at behandle byggesagerne. Her understøttede adm. direktør Jesper Nygaard, Realdania, Københavns kommune og understregede, at i alle de godt 30 år, han har arbejdet med byggeri er kommunen blevet kontinuerligt bedre. Men det er ikke en grund til at hvile på laurbærrene.

– Der er sket meget de seneste år, men vi kan altid blive bedre. Vi skal være hurtigere, men det må ikke gå ud over grundigheden for når først et projekt er gået igennem borgerrepræsentationen skal vi stå 100 procent bag investorerne og sørge for at bakke dem, der udvikler byen op, siger Frank Jensen.

København er netop blevet kåret til at være verdens bedste by, når det gælder om at tiltrække talenter.

-Vi er ikke i mål, for man skal altid forbedre sig. Vi skal ikke konkurrere med Ikast eller Brande, der bliver kåret til de mest erhvervsvenlige, men med Stockholm og Hamburg, og der synes jeg godt, vi kan være vores udvikling bekendt. I 2009, da jeg stillede op til overborgmester første gang kan jeg huske ejendomsmæglere, der skrev i annoncerne, at man kunne bo “15 min fra Rådhuspladsen og dejligt langt fra Rådhuset”. Sådan oplever jeg det ikke længere. Jeg synes vi samarbejder meget bedre i dag end dengang, og det er jeg glad for, siger Frank Jensen.

Byggesocietetets formand afsluttede nytårskuren med en opfordring til branchen om at lægge vægt på at ville det gode samarbejde mellem offentlige og private.

-Det er den vej, vi skal. Offentlige og private har brug for at samarbejde og trække i samme retning. Helt konkret så husk fra alle kanter af Danmark at bakke op om den danske stand på Mipim i Cannes. Det er et vigtigt vindue, og vi kan ikke gå ud fra, at vi bliver ved med at have det, hvis vi ikke bakker op om arbejdet, sagde Tony Christrup.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder