(Foto: PKA)

PKA’s energifond sætter projekter i gang der sparer 420 tons CO2 årligt

Siden PKA investerede 300 mio. kr. i 2015 i energifonden, SustainSolutions, er de første 17 projekter kommet i gang. Fonden installerer fuldt finansierede energibesparende løsninger til ejendomme især inden for den almene og offentlige sektor. Samlet reducerer de 17 projekter CO2-belastningen med 420 tons om året og giver økonomiske gevinster for ejere og lejere.

– Skal ejendomssektoren blive mere klimavenlig, er det nødvendigt at energioptimere eksisterende ejendomme. SustainSolutions’ forretningsmodel gør det økonomisk interessant for ejere og lejere at installere grøn teknologi og bidrage til at reducere klimabelastningen, siger PKAs adm. direktør, Peter Damgaard Jensen.

PKA’s afkast skabes ved at modtage en andel af energibesparelsen. Når energirenoveringen er afdraget, får ejere og lejere den fulde økonomiske besparelse.

Projekter i hele landet
Projekterne tæller blandt andet et nyt ventilationsanlæg hos Charlottegården i Hedehusene, der årligt giver en CO2-besparelse på 11 tons,  et solcelleanlæg og LED-belysning samt nye varmeinstallationer hos fynske Hjemly fri- og idrætsefterskole, der samlet sparer 68 ton CO2 årligt, mens Salus Boligadministration i Sønderjylland har fået nyt ventilationsalæg og tagintergrerede solceller med en årlig CO2-besparelse på 185 ton.

Derudover har  SustainSolutions installeret nye ventilations- og cirkulationspumper i Aalborg Zoo, hvilket giver en årlig CO2-besparelse på 45 ton.

Ifølge Christian Niepoort, adm. direktør i SustainSolutions, viser de mange projekter, at der er et stort potentiale i SustainSolutions forretningsmodel, der tilbyder et bedre indeklima, klimavenlige ejendomme og lavere driftsomkostninger uden at påføre ejere og lejere ekstra omkostninger.

– Vi tilbyder en samlet pakke med energiløsninger og finansiering, der gør energirenovering overskuelig. Alle parter har et økonomisk incitament til at skabe bæredygtige ejendomme. Projekterne viser, at modellen er bæredygtig inden for alle sektorer, og vi ser frem til at udbrede modellen og øge antallet af energirenoveringsprojekter, siger han.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder