Hotel Hvide Hus i Aalborg (Foto: Wiki )

Advokatdynasti hemmeligholdt projektudviklers familiefond

Aage V. Jensen, som blev hovedrig på at bygge blandt andet Lyngby Storcenter og Hotel Hvide Hus-kæden, oprettede i 1980 i Liechtenstein en familiefond, Aage V. Jensen Family Foundation, til fordel for sine efterkommere, søskende samt nære venner og medarbejdere.

Der skulle bare gå mere end tre årtier før byggematadorens børnebørn fik kendskab til fonden, som drives af Aage V. Jensens tidligere højre hånd og betroede mand, advokat Leif Skov og hans familie, der i årevis har gjort det til en væsentlig del af deres levevej at administrere milliarderne i Aage V. Jensens fonde, skriver Berlingske Business.

I en mail til Berlingske forklarer Leif Skov, at man efter samråd med Aage V. Jensens børn ikke har fundet anledning til at orientere flere familiemedlemmer om fonden, men at oldebørnene nu også kan søge om penge i fonden.

Juraprofessor på Københavns Universitet Rasmus Kristian Feldthusen, der er ekspert i fondsret, er kritisk over for hemmeligholdelsen af familiefonden.

– Det er højst usædvanligt, hvis familiefonden er blevet holdt hemmelig for en række af efterkommerne, siger Rasmus Kristian Feldthusen, der dog ikke kan vurdere lovligheden af den manglende information, til Berlingske Business.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder