Hotel Bella Sky Comwell (Foto: Lars Møller)

Mægler: Potentiel guldgrube i hostels med billige hotelværelser

Den store fremgang i antallet af overnattende gæster på de københavnske hoteller har sat gang i flere store byggeprojekter.

De kommende hoteller er primært rettet mod turister med penge på lommen, men Nybolig Erhverv vurderer i en markedsrapport, at også hostels, billige hotelværelser, kan blive en ny guldgrube.

Efterspørgslen efter hotelovernatninger i hovedstaden boomer. Antallet af hotelovernatninger i København udgjorde i 2015 i alt 6,9 mio., hvilket er en stigning på hele 9,7 procent sammenlignet med året før. Det viser tal fra Nybolig Erhverv.

– Og når dette år er omme ser det ud til, at vi i 2016 får en vækst i antal årlige overnatninger på 7 procent. Det er især udenlandske turister på korte storbyferier og flere erhvervsbesøgende, der har betydning for hotelbranchens positive udvikling i København, siger Stig Plon Kjeldsen, der er analysechef i Nybolig Erhverv København.

Positiv udvikling fortsætter
Generelt har det københavnske hotelmarked oplevet en kontinuerlig positiv vækst siden 2006, hvor antallet af årlige overnatninger er vokset med 2,3 mio. frem til 2015. Det svarer til en stigning på 63 procent.

– Den positive udvikling, forventer vi, fortsætter. Især hostel-segmentet i København besidder et særligt uforløst potentiale, da der aktuelt er stor vækst i kundegruppen af yngre og prisfokuserede rejsende, vurderer Stig Plon Kjeldsen.

I øjeblikket er forholdet 1,6 senge pr. 1.000 ungdomsgæster i København, og det er langt under andre storbyer, hvor der normalt er op til 5-10 senge pr. 1.000 ungdomsgæster. Stig Plon Kjeldsen regner med, at København vil følge efter.

-Vi ser, at investorerne for alvor har fået øjnene op for markedspotentialet, som skyldes både højere belægningsprocent og potentiale for øgede værelsespriser. Så vi kommer bestemt til at se mere hotelbyggeri i de kommende år, siger Stig Plon Kjeldsen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder