Lejere har svært ved at finde kontorlokaler på trods af mange ledige kvadratmeter

De seneste tomgangsstatistikker fra Oline/Ejendomstorvet viste i oktober 2016 en samlet tomgang på kontormarkedet i Hovedstadsområdet på 9,3 pct., hvor tomgangen i København By var på 7,8 pct., mens den var 10,8 pct. i resten af Hovedstadsområdet.

Dette betyder, at der samlet står ca. 1,1 mio. kvm. tomme kontorer i Hovedstadsområdet, heraf ca. 460.000 kvm. er i Københavns By, skriver Sadolin & Albæk i sin markedsupdate for 4. kvartal.

Det er tal, der umiddelbart kan synes høje, men som reelt dækker over et varieret billede. Tager man f.eks. tallene for Københavns By, så kan ca. 165.000 kvm. eller ca. en tredjedel af det ledige areal relateres til 15 ejendomme.

Flere af disse ejendomme har stået tomme i længere tid af forskellige årsager. Nogle fremstår f.eks. i en utidssvarende stand og indretning, som gør det vanskeligt for potentielle lejere at forestille sig selv i lejemålet. Andre markedsføres til lejeniveauer, som ligger over det, som de fleste virksomheder for øjeblikket er villige til at betale på de pågældende beliggenheder.

Derudover efterspørger virksomhederne i dag lokaler, som fungerer i forhold til deres medarbejdere. Der er især fokus på geografisk placering både i forhold til kunder, medarbejdere og offentlig transport.

Sadolin & Albæk konstaterer videre, at der er en meget begrænset efterspørgsel efter prestigebetonede kontorer til meget høje lejeniveauer, mens  der volumenmæssigt et meget begrænset udbud af nyere kontorlokaler i ”mellem-prissegmentet” i hele Hovedstadsområdet.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder