København.indre.by.gothersgade.vej.ejendomme.køb.salg

Finansiel vagthund advarer om pludselige prisfald på ejendomsmarkedet

En pludselig stigning i renterne og andre faktorer i den globale økonomi kan rive benene væk under ejendomsmarkedet herhjemme, skriver Det Systemiske Risikoråd.

De lave renter sammenholdt med fastfrysningen af grundskylden i 2017 vil få boligpriserne til at stige i hele landet, hvilket kan forstærke optimisme omkring den fremadrettede udvikling og dermed danne grobunden for større risikotagning.

Derudover presser udsigten til fortsat lave renter og begrænset indenlandsk efterspørgsel efter nyudlån kreditinstitutternes indtjeningsmuligheder og kan skabe incitament til øget risikotagning.

–  Det øger risikoen for, at prisstigningerne kan blive fulgt af tilsvarende prisfald, skriver Det Systemiske Risikoråd.

Det Europæiske Udvalg for Systemiske Risici, ESRB, har på baggrund af bl.a. udviklingen på boligmarkedet i Danmarks større byer og husholdningernes høje gældsætning sendt en advarsel til den danske regering om, at disse forhold kan påvirke den makroøkonomiske stabilitet og derigennem finansiel stabilitet. Rådet deler ESRBs vurdering. Advarslen og regeringens svar kan læses her.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder