Borgmester Flemming Christensen, Køge kommune.

Køge fik det gyldne søm

Årets modtager af Byggesocietetets hæderspris Det Gyldne Søm er Køge Kommune. Køge får prisen fordi kommunen har sat alle sejl til for at fremtidssikre kommunen og skabe bedre tog- og vejforbindelser, nye byrum og stærke uddannelsestilbud og dermed gøre Køge Kommune til et regionalt center for vækst og udvikling med mange nye arbejdspladser.

– Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Køge Kommunes mangeårige indsats og målrettede arbejde med at trække aktivitet og investeringer til lokalområdet. I tæt samarbejde med lokale aktører har kommunen søsat adskillige udviklingsprojekter. De skal være med til at forbedre rammerne for byens borgere og erhvervsliv samt skabe vækst og udvikling i hele regionen, siger Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet.

Køge Kommune har formået at gribe de muligheder, som de store statslige og regionale investeringer i en motorvejsudvidelse, en ny jernbanestation og et kommende universitetshospital har bragt med sig.

En moderne erhvervshavn, Køge Kyst-projektet og udvidelsen af Skandinavisk Transport Center er blot nogle af de projekter, som er blevet sat i gang af Køge Kommune i et tæt samarbejde med private partnere. Og flere projekter er allerede nu på tegnebrættet.

– Vi er meget stolte over den her pris. Den er resultatet af en målrettet og langsigtet plan for at skabe udvikling og vækst i kommunen, hvor vi selv har sat gang i hjulene med mange byggerier lokalt, men vi har også haft held til at tiltrække flere store statslige og regionale byggeprojekter. Det er en strategi, der skal sikre mange nye arbejdspladser, en sund økonomi og en forsat vækst, der skal gøre Køge til regionens nye kraftcenter. Dét er der heldigvis også andre, der kan se, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune.

Tidligere på ugen var der også ros til Køge fra de lokale virksomheder, da Danske Industri (DI) offentliggjorde deres årlige erhvervsklimaundersøgelse. Her var Køge ifølge virksomhederne bedst på Sjælland, når det handler om at tiltrække nye virksomheder og nye borgere. Det skyldes bl.a. Køges gode beliggenhed tæt ved tre centrale motorveje og det europæiske motorvejsnet, men virksomhederne giver også point for gode rammevilkår, en stærk erhvervsservice og den lokale planlægning, der sikrer plads til både by- og erhvervsudvikling.

Det er 38. gang, at Byggesocietetet uddeler Det Gyldne Søm.

Fakta: Byggesocietetet
Byggesocietet er en landsdækkende netværksforening med mere end 1.450 medlemmer fra bygge- og ejendomsbranchen

Foreningen har siden 1979 uddelt Det Gyldne Søm til en person, virksomhed eller institution, som har bidraget positivt til udviklingen i bygge- og ejendomsbranchen. Sidste år gik prisen til Roskilde Festivalen for det store logistiske arbejde det hvert år er at etablere en by til 130.000 mennesker. Tidligere er prisen bl.a. gået til greve Michael Ahlefelt-Laurvig fra Egeskov Slot på Fyn for hans arbejde med at vedligeholde og udvikle slottet fra 1554.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder