Kilde: Oline.

32 procents stigning i lejepriser i Køge og Roskilde på 5 år

Væksten i hovedstaden smitter af på Køge, Roskilde og det øvrige Østsjælland, hvor huslejen på kontorer, industrilokaler og især butikker skyder i vejret, viser nye tal fra Oline.dk, landets største portal med erhvervslokaler.

-Markedet for erhvervslokaler i Østsjælland går rigtig godt. Lejeniveauerne er steget markant for både butikker, kontorer og lokaler til lager/produktion – og lejen er steget både på et og fem års sigt. Det er et tegn på, at erhvervslivet i Roskilde, Køge og nabokommunerne har vind i sejlene, og faktisk er Østsjælland samlet set det område, som oplever den største fremgang i landet for erhvervslokaler, siger adm. direktør Simon Skou Andersen, Oline.dk, der er mæglernes egen og Danmarks største portal for erhvervslokaler med aktuelt næsten 10.400 lokaler til leje og ejendomme udbudt til salg.

Østsjælland svarer stort set til det tidligere Roskilde Amt – med købstæderne Køge og Roskilde, forstæderne Greve og Solrød samt landkommunen Lejre. Og især de to bykommuner trækker fremgangen ifølge en lokal erhvervsmægler:

– Hele området ligger tæt på København, og tallene fra Oline.dk afspejler, at erhvervslivet i Østsjælland bliver trukket med af den kraftige vækst i hovedstaden. Området har også lav ledighed, og generelt har indbyggerne pæne indkomster med god købekraft. Både Roskilde og Køge har god motorvejsbetjening og stigende indbyggertal, og især Køge har en del nybyggeri inden for erhverv og får nye butikker i bymidten, siger Torben Engholm, ejendomsmægler og indehaver af Home Erhvervscenter i Roskilde. 

Inden for det seneste år er lejen for butikslokaler i Østsjælland steget knap syv procent – på landsplan er gennemsnittet tæt på nul, og fem af de ti landsdele i undersøgelsen har endda oplevet faldende lejepriser. Mens butikker er topscorer, så går det også godt fremad med kontorer. Her er lejeniveauet hos Roskilde, Køge og naboerne steget 11,2 procent på fem år. Det er en dobbelt så høj stigning som på landsplan, og tallet bliver kun overgået af selve København. Inden for det seneste år er kontorlejen i det østsjællandske steget 9,5 procent.

For lagerlokaler, værksteder og industribygninger har naboområdet Vest- og Sydsjælland oplevet den største fremgang, og Østsjælland ligger næstbedst med en stigning på godt ni procent det seneste år – mod små fire procent på landsplan. Sammenlignet med 2011 har Østsjælland i dag et lejeniveau, som er steget syv procent – på landsplan er niveauet derimod faldet 1,6 procent.

Tallene er baseret på knap 4.200 erhvervslejemål, fordelt på butikker, kontorer og lager/industri. 

Fakta
Østsjælland er en af ti landsdele (plus Bornholm) i Oline.dk’s statistikker og svarer nogenlunde til det gamle Roskilde Amt. Området består af købstadskommunerne Roskilde og Køge, forstadskommunerne Greve og Solrød samt landkommunen Lejre.

· Østsjælland har godt tre procent af landets erhvervslokaler fordelt med 446.600 kvm. butikker, 708.100 kvm. kontorer og knap 3,5 millioner kvm. lager-/produktionslokaler

· I andet kvartal stod 5,8 procent af kontorerne i Østsjælland tomme – mod 8,4 procent på landsplan.

· For butikker og industrilokaler var tomgangen i Østsjælland på 7,0 henholdsvis 3,1 procent – eller stort set på niveau med landstallene

· I Østsjælland lå lejeniveauet for butikker i august 31,7 procent højere end i 2011 – og 6,7 procent højere end for et år siden. På landsplan er de tilsvarende tal 6,8 procent og minus 0,2 procent

· I Østsjælland lå lejeniveauet for kontorer i august 11,2 procent højere end i 2011 – og 9,5 procent højere end for et år siden. På landsplan er tallene 6,0 procent og 4,6 procent

· I Østsjælland lå lejeniveauet for lager/industri i august 7,0 procent højere end i 2011 – og 9,2 procent højere end for et år siden. Det er kun overgået af Vest- og Sydsjælland med 33,9 og 30,2 procent. På landsplan er tallene minus 1,6 og plus 3,8 procent





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder