Foto: Regus

Hver 2. lejer i kontorhoteller vil have cellekontor

Halvdelen af alle lejere vælger en alternativ løsning i kontorhotellet, viser ny rapport fra Lokalebasen.dk’s internationale afdeling, MatchOffice, der formidler kontorhoteller i mere end 120 lande. Undersøgelsen bygger på en undersøgelse blandt 1.135 lejere i 17 lande og viser, at halvdelen af lejere i kontorhoteller foretrækker alternative kontorløsninger fremfor et traditionelt lukket kontor.

I alt havde 14,3 procent underskrevet kontrakt på et virtuelt kontor, 12 procent på et dagskontor, 10,6 procent på et åbent kontor, 6,3 procent på et mødelokale, 5,8 procent en femte løsning, mens de resterede 50,8 procent lejede et traditionelt kontor. En tilsvarende undersøgelse fra 2013 viste, at 33 procent dengang valgte en alternativ løsning – en stigning på hele 17 procent på blot to år.

– Helt overordnet har kontorbranchen været igennem en gennemgribende udvikling i det seneste årti. For 10 år siden prioriterede op mod 80 procent et traditionelt lukket kontor, siger COO hos MatchOffice Hauke Haas, der har 20 års erfaring i kontorhotel-branchen.

Kontorhotellet bliver brugt til meget mere end blot et kontor.

-Vi kan se, at nye typer kontorhoteller har vundet frem – eksempelvis NOHO i Kødbyen og Tribes i Holland, der begge sælger oplevelser.

At flere virksomheder vælger alternative løsninger, når de lejer sig ind i et kontorhotel, vidner om en ny måde at arbejde på, mener Hauke Haas.

-Jeg oplever, at virksomheder arbejder mere mobilt i dag og ikke nødvendigvis har brug for et fast kontor. Det kan ligeledes være, at en virksomhed har medarbejdere bosat langt væk fra deres hovedkontor og ikke nødvendigvis behøver at være fysisk til stede på kontoret. For at spare tid og ydermere ressourcer, kan de således leje sig ind i et kontorhotel for en dag, for en længere periode eller blot booke et mødelokale for en time, tilføjer Hauke Haas.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder