Den Internationale Skole bliver til boliger

Gefion Group har købt Copenhagen International School. Nu skal skolen omdannes til lejligheder.

Det er ejendommen beliggende på hjørnet af Stockholmsgade og Dag Hammerskjölds Allé på Østerbro. Ejendommen ligger direkte ud til Østre Anlæg ved Østerport Station, som i 2019 suppleres af en metrostation.

Ejendommen har i mere end 125 år været anvendt af Øster Borgerdyd Gymnasium. I 2010 blev Øster Borgerdyd Gymnasium imidlertid lagt sammen med Metropolitanskolen under det nye navn Gefion Gymnasium i nye lokaler. Efter, at Øster Borgerdyd Gymnasium flyttede fra ejendommen, blev den udlejet til Copenhagen International School, der i dag er lejere i ejendommen, men som flytter medio 2016.

Colliers International har formidlet salget på vegne af M. Goldschmidt Ejendomme.

– Vi har valgt at sælge denne attraktive ejendom fremfor selv at forestå den oplagte konvertering af ejendommen til lejligheder. Det attraktive marked for ejerboliger i Københavns bedste områder har betydet, at vi har fået en rigtig tilfredsstillende pris for ejendommen, siger direktør Henrik Lid fra M. Goldschmidt Ejendomme.  

Gefion Group, som har købt ejendommen, har advokat Thomas Færch og direktør Henrik Nissen i front. Gefion forventer at udbyde de nye boliger til salg om cirka 12 måneder.

– Konverteringsegnede ejendomme og byggeretter/grunde til boligbebyggelse i København er en meget efterspurgt vare, som vi omsætter hurtigt og til de højeste priser gennem alle tider, Hans Vestergaard, som har repræsenteret Colliers International i forhandlingerne.

– Segmentet er naturligvis drevet af Københavns dynamik og udvikling – herunder ikke mindst de mere end 15.000 nye indbyggere, som kommer til byen hvert år, siger han videre.

For Colliers International kommer salget som et led i en række succesfulde salg i København i de seneste år. Tendensen peger fortsat i retning af svagt faldende afkast på grund af det meget store udbud af kapital fra danske og internationale investorer, og i den sammenhæng er den knappe faktor p.t. i langt højere grad ejendomme end kapital.

Estate Media afholder den 10. november 2015 konferencen Erhvervs- og Boligmarkedet i København mod 2016.

Billede: Ejendommen beliggende på hjørnet af Stockholmsgade og Dag Hammerskjölds Allé på Østerbro. Foto: Colliers.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder