Helsingør Kommune ophæver aftaler til 300 millioner kr. med 3 entreprenører

Helsingør Byråd har besluttet, at ophæve alle aftaler med de tre stor-entreprenører på projekt Skole i Bymidten. Der er tale om et skoleprojekt til 300 millioner kr.

Projektet, som omfatter 4 forskellige delopgaver, der tilsammen skaber en 3. sporet skole med egen musikskole og idrætspark, centralt i Helsingør.

Delopgaverne omfatter:

– En bæredygtig helhedsplan for bydelen

– Et multihus med café og flere sportshaller

– En ny udskoling/musikskole som om- og tilbygning af et oprindeligt bibliotek

– Energirenovering /ombygning af den eksisterende bygningsmasse til hhv. indskoling, mellemtrin, SFO, administration og faglokaler

De tre storentreprenører, der mister opgaven er Anker Hansen, Pro Ventilation og Skou Gruppen.

Sidstnævnte virksomhed har problemer nok at slås med i forvejen. Skou Gruppen er en af de 25 virksomheder, som har modtaget bødeforlæg i forbindelse med, at statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØik, i forbindelse med en kartel-sag, der tegner til at blive danmarkshistoriens største. Lederen af Skou Gruppen er Martin Skou, som i anledning af sagen har taget orlov fra posten som formand for Dansk Byggeri.

Ophævelsen af aftalerne skyldes, at Helsingør Kommune endnu for anden gang har modtaget klager fra naboer over det nye lokalplanforslag og miljøscreeningen.

Byrådet vil ikke risikere endnu en tidsfristforlængelse og dermed være nødt til at holde entreprenørerne yderligere hen.

Klagerne går også denne gang primært på den manglende miljøvurdering, som kommunen, på baggrund af en ny og udvidet miljøscreening, ikke har fundet grundlag for at foretage. Helsingør Kommune går videre med projektet, når der foreligger et endeligt plangrundlag. I princippet kan der gå op til 12 måneder, før klagerne er behandlet.

Når plangrundlag, byggetilladelse osv. er på plads, laver kommunen et nyt udbud – med samme projekt.

– Det betyder desværre, at projektet bliver væsentligt udskudt. Præcis hvor lang tid der vil gå – samt de økonomiske konsekvenser – vides ikke på nuværende tidspunkt, lyder det fra Helsingør Kommune, hvor Benedikte Kiær er borgmester.

Byrådet har desuden besluttet at iværksætte en ekstern undersøgelse af sagens faktiske omstændigheder. Den forventes at være afsluttet indenfor cirka 3 måneder.

Læs også: 3 storentreprenører klar til skolebyggeri i Helsingør
Billede: Helsingør Byskole. Illustration: Rubow Arkitekter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder