Aarhus Kommune gør klar til udbud af 18.500 etagemeter i ny bydel

En indstilling om grundlaget for byggeri i et større område, tæt på den nuværende Lisbjerg by er netop blevet behandlet af Aarhus Kommune.

Behandlingen er startskuddet for byudviklingen i det kommende byområde i det nordlige Aarhus, som med tiden skal huse 20-25.000 indbyggere foruden erhverv, butikker og offentlige kontorer.

Samtidig vil der blive solgt jord til to almene boligforeninger, Ringgården og AL2Bolig, til opførelse af to konkurrenceprojekter.

Med indstillingen lyder startskuddet for byudviklingen i det store byomdannelsesområde, som med tiden skal huse 20-25.000 ind-byggere foruden erhverv, butikker og offentlige funktioner.

Indstillingen åbner for udbud af byggeret på i alt 18.500 etagemeter, som muliggør opførelse af 150-200 familieboliger. Endvidere vil de to boligforeninger tilsammen opføre cirka 87 familieboliger, som ventes at stå klar, når letbanen er i drift i 2017.

Det er to konkurrenceprojekter med dagsordensættende, bæredygtigt, alment byggeri, der skal opføres i nærheden af det område, hvor der udbydes byggeret. Bygherrerne er de to almene boligforeninger AL2bolig og Boligforeningen Ringgarden.

Boligforeningen Ringgarden opfører 47 familieboliger tegnet af Rubow Arkitekter og Regnbuen Arkitekter på de sydvendte skråninger tæt på det eksisterende Lisbjerg.

AL2bolig opfører cirka 40 bæredygtige boliger tegnet af Vandkunsten, tæt på Lisbjergskolen.

Byrådet bevilligede sidste år et letbanestop ved Lisbjergskolen. Letbanen forventes klar til at betjene nuværende og kommende indbyggere i 2017.

Estate Media afholder den 27. januar 2015 konferencen ‘Retail Property 2015’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Rubow Arkitekters kommende boligbebyggelse i Lisbjerg, som ses her, vil blive placeret meget tæt på Letbanens station i Lisbjerg og med direkte kontakt til den nye supercykelsti ind til Aarhus. Foto: Rubow Arkitekter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder