København. Foto: Martin Heiberg

Lene Espersen skal stå i spidsen for Danske Arkitektvirksomheder

Den tidligere udenrigsminister og konservative partiformand, Lene Espersen skal være direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Hun forlader øjeblikkeligt dansk politik.

Lene Espersen opgave bliver at sikre branchen langt større synlighed og politisk gennemslagskraft.

– Efter 20 år i Folketinget er det tid til luftforandring. Jeg er blevet tilbudt – og har ikke kunnet sige nej – til et drømmejob som adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder. Det giver mig mulighed for at bruge de kompetencer, jeg har opbygget gennem 20 år i Folketinget og forstærke fokus og indtjening inden for et område, hvor Danmark er et foregangsland, lyder det fra Lene Espersen om jobskiftet.

Lene Espersen er 49 år og stammer fra Hirtshals i Nordjylland. Hun er uddannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet. Hun har været involveret i Det Konservative Folkeparti fra sin tidlige ungdom. Hun kom første gang i Folketinget i 1994.

Hun var valgt som konservativ partiformand i perioden 2008-2011, og har siddet på nogle af de tungeste ministerposter som henholdsvis justitsminister, økonomiminister og udenrigsminister. Hendes politiske stjerne dalede dog brat i 2010, da hun valgte at melde afbud til et møde om Arktis, hvor blandt andre den daværende amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton også deltog, til fordel for en familieferie på Mallorca.

Hendes prioritering udløste et politisk pres, der tvang hende til at gå af som partiformand i starten af 2011.

Lene Espersen blev for nylig spået et politisk comeback som ‘højre hånd’ for Det Konservative Folketpartis nye formand Søren Pape, men har altså valgt at gå en helt ny vej.

– Vi er selvfølgelige glade og stolte over, at vi som brancheorganisation kan tiltrække en af Danmarks absolut stærkeste politikere, siger Danske Arks formand, Kolja Nielsen.

– Danske arkitekter er blandt de bedste i verden. Men som branche skal vi blive meget bedre til at fortælle om vores værdi til politikere og bygherrer. Derfor har vi søgt efter en direktør, der har erfaring med at arbejde med vækst for erhvervslivet, styrke eksporten i hele verden og ikke mindst være en synlig ambassadør for alle medlemmernes arbejde. Med Lene Espersen får Danske Ark en direktør med den rette erfaring og handlekraft, siger hun videre.

Lene Espersen begynder i sit nye job allerede 1. december og vil få ansvaret for at gennemføre de 700 medlemsvirksomheders nye branche-strategi, “Vi Bygger Bedre Liv”.

– Som direktør for Danske Ark og ambassadør for arkitekternes mange dygtige virksomheder, får jeg mulighed for at skabe mere opmærksomhed om den sociale og økonomiske merværdi, som danske arkitekter bidrager med til det danske samfund. Desuden skal arkitekternes imponerende internationale omdømme udnyttes langt bedre til fordel for medlemmerne. Deres fokus på at skabe bedre liv til os alle – med bæredygtigt byggeri og menneskets behov i centrum – gjorde valget let for mig: Jeg glæder mig til at være med til at skabe endnu bedre spilleregler og opmærksomhed for medlemmerne og branchen, siger Lene Espersen.

De seneste år har danske arkitekter – som andre i byggebranchen – oplevet et hårdt pres på de politiske rammer, indtjeningen og profileringen. Danske Ark har derfor besluttet at være meget mere offensive og udnytte det faktum, at danske arkitekter hyldes for deres kreativitet og kvalitet i hele verden.

– Vi kan selv skabe en ny vækst som stærke velfærdsarkitekter – og vi er sikre på, at Lene er den helt rigtige til at stå i spidsen for det projekt, siger Kolja Nielsen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder