Jakon accepterer sanktion i kartelsag

Det familieejede aktieselskab Jakon i Ballerup står nu offentligt frem og bekræfter, at selskabet er en af de 25 byggevirksomheder, som modtaget et bødeforlæg i den aktuelle kartelsag i byggebranchen.

– I perioden 2007-2009 har vi i fem tilfælde udvekslet kalkulationsoplysninger med andre virksomheder i byggebranchen. Formålet har udelukkende været at undgå at stå i en situation, hvor vi ikke kunne afgive et tilbud ved licitationen og dermed risikere at stå i et dårligt lys hos vores bygherre eller rådgiver, lyder det fra selskabets ledelse.

Jakons ledelse mener ikke, at udvekslingen af oplysninger har ført til forhøjede priser i de pågældende byggesager, og Jakon har i ingen af de nævnte sager fået entreprisen.

– Jeg kan endvidere oplyse, at Jakon ikke har deltaget i prisaftaler, de såkaldte mestergrise, og at vi heller ikke betalt eller modtaget nogen formfor vederlag i de fem ovennævnte sager. Uanset at årsagen til udvekslingen af kalkulationsoplysninger har været sygdom eller travlhed, afviger de fem tilfælde fra vores normale forretningspraksis, og vi er naturligvis klar til at acceptere den efterfølgende sanktion, siger adm. direktør Stein Petterson, Jakon.

– Jeg skal understrege, at Jakon har samarbejdet loyalt med SØK i forbindelse med udredningen af de fem sager, som nu er rejst mod os. Vi beklager den ulejlighed, som sagerne har påført vores forretningsforbindelser. Bygherrer og rådgivere er naturligvis fortsat velkomne til at kontakte mig, hvis de ønsker et mere uddybende svar, siger han videre.

Estate Media afholder den 18. november ejendomsbranchens årlige københavnerbegivenhed ‘Bolig- og erhvervsmarkedet i København’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder