Se Danmarks 10 mest erhvervsvenlige kommuner

Dansk Byggeri besøger i dag torsdag kl. 13 borgmester Ib Kristensen med en stor lagkage for at ønske tillykke med, at Billund i år løber med titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Offentliggørelsen af Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed blev offentliggjort i går. Analysen viser, at kommunerne er blevet mere erhvervsvenlige, ikke mindst på Sjælland. Men ingen slår Billund.

Dansk Byggeris Top 10 over erhvervsvenlige kommuner i 2014:
1. Billund

2. Vejen

3. Holbæk

4. Herning

5. Holstebro.
6. Solrød

7. Stevns

8. Varde

9. Vordingborg

10. Aabenraa
Bundskraberen på listen er Langeland. København har med en placering som nummer 90 ud af de 98 kommuner heller ikke meget at prale af.

Billund, der blandt andet er kendt for Lego og Lalandia er årets vinder, fordi kommunen for eksempel har droppet dækningsafgiften, har et effektivt jobcenter, der hjælper virksomhederne med at rekruttere medarbejdere, og har en lav indkomstskat.

– Det er eksempler på erhvervsvenlige tiltag, der gør en forskel for både medarbejdere og virksomheder, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Dansk Byggeris analyse udpeger ud fra 30 forskellige indikatorer om alt fra jobcentrenes indsats til byggesagsbehandlingstid og åbningstider på genbrugspladserne, at Billund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, og regionskonsulent for Dansk Byggeri Sydjylland, Peter H. Wagner, ankommer i dag torsdag kl. 13 til rådhuset i Grindsted med en vinder-lagkage til borgmester Ib Kristensen.

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, vil holde en tale for borgmesteren og medarbejderne, mens der spises lagkage.

Billede: I den driftige erhvervskommune Billund planlægges også et nyt outlet center, som skal placeres tæt på Lalandia, Legoland ogBillund Lufthavn. Foto: Billund Kommune.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder