Norsk milliardær-investor køber Hotel Skt. Petri

Den norske hotelkonge Petter Stordalen, der ejer hotelkæde Choice, er tilbage i Danmark og hjælper dermed den kriseramte og konkurrent First Hotels med at få tilført kapital.

Choice har i første omgang købt First Hotels´ hidtidige flagskib i Danmark, det tidligere 5-stjernede Hotel Skt. Petri i København, og First´s største hotel i Danmark, Vesterbro, med 400 værelser.

Med i handelen, som også omfatter hotelbygningerne, er Hotel Amaranten i Stockholm.Den samlede pris for de tre hoteller er knap 2,3 milliarder kr.

Choice Hotels overtager de tre hoteller fra 1. juli, men først fra det sene efterår kommer Choice-skiltene på selskabernes facader.

– Det er en stor glæde, at Choice kommer tilbage på det danske marked. First Hotels får over en halv milliard norske kr. i kassen efter salget af de tre hoteller – det er ingen hemmelighed, at vi har økonomiske udfordringer,” sagde First Hotels regionsdirektør i Danmark, Tony Bak, ved pressemøde i går på Hotel Skt. Petri, hvor salget af de tre hoteller blev bekræftet og Choice oplyste om sit danske comeback.

Petter Stordalen trak ellers Choice ud af det danske hotelmarked med betydelige tab i 2011 og svor aldrig at komme tilbage. Men nu indgår Danmark igen i Choices udvikling og en strategi om at gøre Choice til nummer et i samtlige skandinaviske storbyer.

Se også billederne fra pressemødet af Peter Stordalen med dansk flag og Gammel Dansk for eksempel på
www.e24.no/naeringsliv/stordalen-den-viktigste-dealen-noensinne/20383845
Billede: Lobbyen i Hotel Skt. Petri, som nu er købt af Petter Stordalen, som ejer hotelkæden Choice. Han er også manden bag Clarion Hotel Arlanda, som for nyligt vandt HotCop Award 2013 som årets skandinaviske hotel. Foto:Hotel Skt. Petri.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder